Jak zemljotres pogodio BiH, treslo se u celoj državi

Foto/Printscreen/You Tube
173

Zemljotres jačine 5,1 stepeni po Rihteru, kako je prvobitno zabeležio Evromediteranski seizmološki centar (EMSC), potresao je danas centralno područje BiH, a osetio se i u okolini Sarajeva.

Pomeranje tla je registrovano u 15:13 minuta po lokalnom vremenu, a epicentar se nalazio 85 kilometara severozapadno od Sarajeva, odnosno preciznije, 14 kilometara od Turbeta, u centralnoj BiH, prenosi Klix.ba.

Iz Civilne zaštite Tuzlanskog kantona za Klix.ba su potvrdili da se zemljotres osetio i na širem podrucju Tuzle te da još uvek nema prijava o nastanku materijalne štete na objektima.

Ovaj zemljotres osetio se u većem delu BiH. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda FBiH, magnituda potresa iznosila je 5,1 stepeni.

Zemljotres se desio na dubini od pet kilometara. Ovo je najjači zemljotres koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu u proteklom periodu.

Poslednji zemljotres ove jačine zabeležen je u 2012. godini u Zenici a tada je iznosio 4,9 stepeni po Rihteru nakon čega je usledila serija od desetak manjih potresa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More