Produženi vikend je najbolje da provedete baš u ovim gradovima! A evo i zašto! (FOTO)

Kako odlučiti, gde otići?

Foto: Printscreen Youtube
277

Vreme je kratkih jesenjih putovanja koja služe da se “pregura” do nekog značajnijeg odmora. Ali kako odlučiti gde otići? Najbolji način za to su verovatno iskustva drugih na osnovu čega može da se donese najbolja odluka gde provesti produženi vikend.

Ovo su za život deset najboljih gradova na svetu, a u prvom na listi živi čak 120.000 Srba! (FOTO)

 

Čitaoci britanskog portala su ocenjivali putovanja po Evropi na osnovu kulturno-istorijske ponude, kao i ponude smeštaja, hrane i pića, dostupnosti kupovine, prevoza, ali i odnos onoga što su dobili za plađenu cenu.

Prema ovim parametrima Krakov se našao na prvom mestu, zahvaljujući tome što su turisti bili zadovoljni smeštajem, hranom i pićem, kulturnim atrakcijama i odnosom cene i kvaliteta.

Ono što se posetiocima Krakova ne sviđa vezano jeste dostupnost malo daljih atrakcija, pa su taj segment ocenili jednom zvezdicom manje, a šoping je ostao bez dve zvezdice.

View this post on Instagram

Presenta | 02/11/19 F O T O  D E L  D Í A . . 📸 | @monicaa.camacho . L O C A L I Z A C I Ó N | Ciudad de Sevilla desde Eurostars Torre Sevilla (Torre Pelli), Andalucía (España) E Q U I P O | @javatogram @ppgalifa ⁩ @yaizalaia @rafaelmovi2 @adrianglez_01 E L E G I D A  P O R | @yaizalaia T A G | #ig_sevilla G A L E R Í A S  R E C O M E N D A D A S | @instantes_fotograficos @spain_in_bl @ok_spain @ig_murcia @igworldclub ______________________________________________ #TORREPELLI #estaes_sevilla #estaes_andalucia #estaes_espania #ig_andalucia #total_sevilla #total_andalucia #total_spain #ok_sevilla #ok_andalucia #ok_spain #instantes_fotograficos #igerssevilla #igersandalucia #igersspain #spain_in_bl #SevillaHoy #SevillaGram #ViveAndalucia #VisitSeville #Sevillatieneuncolorespecial #Sevilla #Andalucia #España #💃🏻 #IGD_110219 #ig_sevilla_monicaa_camacho ______________________________________________

A post shared by ! IG ⊕ SEVILLA ® (@ig_sevilla_) on

 

Posetioci su bili zadovoljni veoma pristupačnim cenama hrane i pića, kao i dostupnosti, a kao nezaobilaznu aktivnost navode posetu Aušvicu, kako bi se na taj način bolje upoznali sa istorijom i stradanjem naroda.

Drugi grad na listi je Sevilja, a posetioci imaju iste zamerke kao i za Krakov, s tim da smatraju da su platii više nego što su dobili, ali su zato bili oduševljeni dvorcem Alkazar.

Čitaoci portala “Which” smatraju da ni Valensija ne daje “onoliko koliko uzima”. Ovaj grad na našao se na trećem mestu, a turistima u ovom gradu nije odgovarao ni smeštaj, ni hrana, a ni kulturno-istorijska ponuda.

 

Među prvih 10 našli su se i Berlin, Amsterdam, Budimpešta, Minhen, Venecija, Bordo i Lisabon. A među najgorm deset čitaoci su smatrali Alikante, Milan, Brisel, Rejkjavik, Palma de Majorku, Napulj, Dubrovnik, Dablin, Keln i Valet.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More