Ovacije i desetominutni aplauz: Balet Narodnog pozorišta na turneji u Južnoj Americi

Wikimedia
232

Balet Narodnog pozorišta iz Beograda imao je čast da otvori 4. Bijenale plesa u kolumbijskom gradu Kali, gde je izveo balet “Hazarski rečnik – Lovci na snove” u režiji Livije Pandur i koreografiji Ronalda Savkovića, a prema delu Milorada Pavića.

Predstava je urađena u koprodukciji sa Operom i teatrom Madlenianum, a ovaj nastup, 28. i 29. oktobra, je bio i njeno prvo izvođenje van granica naše zemlje.

Na ovom festivalu nastupa preko 800 umetnika, igrača iz Brazila, Španije, Meksika, Senegala, Kanade, Francuske, Japana, Čilea i Kolumbije, a Balet NP je prvi iz našeg regiona koji je učestvovala na ovoj manifestaciji.

U prepunom “Teatru Municipal” publika je ovacijama i aplauzom dugim 10 minuta ispratila naše umetnike koji su nastupili nadahnuto, motivisano, tehnički superiorno, ostvarivši fantastičnu interakciju sa gledaocima, a naše predstavnike primila je i ministarka za kulturu Kolumbije Karmen Vaskez, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

U okviru festivala Konstantin Kostjukov direktor Baleta NP održao je master-klas klasičnog baleta koji je dobro prihvaćen i kome je prisustvovao veliki broj igrača iz regiona. Zbog velikog interesovanja umetnika, klas je morao biti ponovljen da bi svi zainteresovani umetnici mogli da prisustvuju.

Balet Narodnog pozorišta je sada u prestonici Ekvadora, prelepom gradu Kito i priprema se za predstave koje će biti izvedene 9. i 10. novembra, a potom 15. i 16. novembra gostuje u Lohi, turističkom gradu na jugu Ekvadora.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More