Turistkinja doživela nevolju na pučini, preživela jedući bombone

Foto/Unsplash/Mat Reding
64

Turistkinja sa Novog Zelanda je preživela dva dana plutajući u gumenom čamcu u blizini Grčke, zahvaljujući tome što je jela bombone. Kušilu Štajn koja ima 45 godina, spasena je iz Egejskog mora, zapadno od Krita, u nedelju, prenosi BBC.com 

Štajn je preživela 37 sati na pučini zahvaljujući „šaci bombona” i tome što se umotala u plastične kese kako bi zadržala toplotu. Ona ima iskustva na moru, pa je stavila na glavu crvenu kesu i koristila ogledalo da privuče pažnju.

Nakon intenzivne potrage, grčka obalska straža ju je pronašla 101 kilometar severno od Krita, najvećeg grčkog ostrva.

Štajn je pomagala Britancu Majku da preveze jahtu od juga Turske do Atine. Tokom putovanja, odlučila je da „protegne noge” i u petak je gumenim čamcem krenula ka ostrvu Folegandros. Kada je krenula nazad, jedno veslo joj je upalo u vodu, a jak vetar ju je gurnuo dalje ka pučini.

Pošto se Štaj nije vratila, vlasnik jahte je grčkim zvaničnicima u subotu ujutru prijavio njen nestanak.

U potrazi i spasavanju učestvovalo je šest brodova, helikopter i podvodni dron obalske straže.

Dok je bila na moru, napisala je majčino ime i kontakt podatke na čamcu, strahujući od toga da možda neće preživeti. Obalska straža ju je spasila u nedelju ujutru „na pola puta između Krita i Folegandrosa” i prebacila u bolnicu, rekla je njena majka u izjavi za medije.

 

Izvor BBC na srpskom
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More