Tramp: Vreme da Meksiko, uz pomoć SAD, vodi rat protiv narko – kartela

Foto/Tanjug/AP Photo/Susan Walsh
312

Američki predsednik Donald Tramp ponudio je Vladi Meksika pomoć u vođenju rata protiv narko-kartela, nakon što je devet članova američke mormonske porodice ubijeno na severu Meksika.

“Ovo je vreme za Meksiko, uz pomoć SAD, da vodi rat protiv narko-kartela i izbriše ih s lica zemlje. Mi samo čekamo poziv vašeg sjajnog novog predsednika”, naveo je Tramp u jednoj od poruka na Tviteru.

On je kazao da je američka vlada spremna da se uključi u tu borbu i da je za predsednika Meksika Andresa Manuela Lopesa Obradora prioritet borba protiv narko kartela, prenosi AP.

“Ali karteli su postali tako veliki i moćni da vam je ponekad potrebna vojska da biste porazili vojsku”, naveo je Tramp.

Lopes Obrador se zalaže za manje militaristički pristup problemu i smatra da je politika “čeonih suočavanja”, koju su vodili njegovi prethodnici, vodila većem nasilju.

U međuvremenu, šef meksičke diplomatije Marselo Ebrard rekao je da je predsednik Lopes Obrador telefonom pozvao Trampa kako bi uputio saučešće zbog ubistva devet članova mormonske porodice, navodeći da su oni građani obe zemlje.

Ebrard je dodao da je Lopes Obrador zahvalio na ponudi za pomoć, “ako Meksiku treba neka vrsta pomoći”, a da mu je Tramp preneo da je uveren da će meksičke vlasti sprovesti pravdu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More