Tinejdžeri u Nemačkoj pod istragom zbog nacističkih pesama

FOTO: Pixabay
105

BON – Nemačka policija pokrenula je istragu protiv trojice 14-godišnjaka zbog podsticanja mržnje, nakon što su tinejdžeri navodno svirali antisemitske pesme nakon posete koncentracionom logoru Buhenvald.

Zbog tog incidenta, oni bi mogli da budu izbačeni iz škole, a istraga je pokrenuta nakon što ih je njihova škola u Grunbergu na zapadu Nemačke, prijavila policiji, prenosi Dojče vele.

Incident se dogodio 15. oktobra, kada su trojica tinejdžera škole Koh navodno puštala anti-semitske pesme na pametnom telefonu i pevali u školskom autobusu, a nakon obilaska nekadašnjeg nacističkog logora.

Kako se navodi, za sada se razmatra koje mere će biti preduzete protiv njih, a najgora bi mogla da bude izbacivanje iz škole.

Inače, škola Teo Koh koju pohađaju osvojila je nekoliko nagrada za rad protiv rasizma, a učenici devetog razreda te škole četiri meseca su radili na projektu koji se bavio nacizmom.

Logor Buhenvald koji se nalazi u centralnoj Nemačkoj, koristili su nacisti kao radni logor od 1937. do 1945. godine i u njemu je umrlo 56.000 ljudi, od čega 11.000 jevreja i 8.000 sovjetskih ratnih zatvorenika.

Danas je taj logor pretvoren u memorijalni centar koji služi za podsećanje na nacističke zločine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More