Država stvara uslove da mladi ostanu u Srbiji: Poziv istraživačima studentima doktorskih studija

Pixabay
198

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Treći poziv talentovanim mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučno- istraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama.

Pravo na učešće imaju kandidati sa upisanom prvom godinom doktorskih akademskih studija u školskoj 2019/2020.godini, starosti do 30 godina i sa prosečnom ocenom na prethodnim nivoima studija 9 ili višom.

Poziv je otvoren do 20. novembra 2019. godine i raspisuje se sa kriterijumima koji omogućavaju da se u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija uključe najbolji mladi istraživači, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Cilj poziva je da se mladim istraživačima pošalje poruka da za njih ima mesta u naučnoj zajednici, da ostanu u zemlji i da u Srbiji postižu zapažene naučne rezultate.

Prvi poziv talentovanim mladim istraživačima bio je u martu 2018. godine kada je od 1.000 mladih istraživača uključeno 881 na naučnoistraživačke projekte.

Po Drugom pozivu koji je objavljen u novembru 2018. godine, bilo je planirano uključenje 100 mladih istraživača, ali je zbog velikog interesovanja poziv proširen na 300 mladih istraživača.

Do sada je po ovom pozivu na naučne projekte koji su u toku uključeno 298 mladih istraživača. Na ovaj način ministarstvo stvara uslove za ostanak mladih u zemlji što će činiti i u budućnosti.

Brnabić poručila srpskim studentima u Šangaju: Nadam se da ćete se vratiti u Srbiju, treba nam vaša pomoć!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More