Primio poziv od Specijalnog suda: Kadri Veselji u Hagu 4. decembra!

On je na konferenciji za novinare kazao da je dobio poziv od suda da tog dana bude saslušan

foto: Youtube Printscreen
388

Lider Demokratske partije Kosova i dosadasnji predsednik skupstine Kosova Kadri Veselji saopštio je danas da je primio poziv Specijalnog suda za saslušanje i da će otputovati u Hag 4. decembra.

On je na konferenciji za novinare kazao da je dobio poziv od suda da tog dana bude saslušan, kao jedan od vođa Oslobodilačke vojske Kosova, ali nije precizirao da li u Hag ide kao svedok, ili kao osumnjičeni.

“Kao što sam obećao, obavestio sam javnost čim sam dobio poziv. Moja generacija doživela je veliku represiju. Mi se nismo složili s tim stanjem i ponosan sam što sam se odazvao pozivu zemlje u borbi za slobodu”, rekao je Veselji, a prenose prištinski mediji.

Veselji je naglasio da je za njega “epoha OVK najveći ponos u životu”.

“Naša borba za slobodu je oduvek bila napadana, počevši od Unmika, Euleksa, lokalnog pravosuđa, i sada od Speciajlnog suda. Odazvaću se pozivu. Siguran sam da će ovaj sud potvrditi našu pravednu borbu”, rekao je Veselji, na konferenciji na kojoj nisu bila dozvoljena pitanja novinara.

Kadri Veselji dugo nije bio poznat javnosti, dok nije ušao u politiku. On je jedan od osnivaca terorističke OVK, sa ratnim nadimkom “Ljulji”, a bio je i šef kosovske tajne službe SHIK, koja je funkcionisala pod znakom OVK sve do njenog gašenja nakon formiranja zvanične obaveštajne agencije AKI, 2008 godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More