Njihov broj raste u poslednje vreme! Rekordan broj LGBT likova na američkoj televiziji!

U sezoni 2019/2020. u celoj SAD može da se gleda 488 lezbijskih, gej i transrodnih likova likova u popularnim serijama.

Foto: Youtube Printscreen
60

Serije kao što su “Betvumen”, “Poza” i “Euforija” donele su na američku televiziju rekordan broj lezbijskih, gej i transrodnih likova, doprinevši tako prihvatanju različitosti u društvu, pokazuje izveštaj objavljen u četvrtak, piše između ostalog portal N1

Nevladina organizacija GLAAD izračunala je da LGBT likovi čine 10,2 odsto likova u serijama koje se u najgledanijem terminu prikazuju na tradicionalnoj televiziji. U sezoni 2019/2020. u celoj SAD može da se gleda 488 takvih likova u svim serijama.

Broj LGBT likova posebno raste u novije vreme, najviše zahvaljujući nadolazećim serijama “L Svet: Genercija Q”, “Betvumen” u kojoj se pojavljuje prva lezbijska superjunakinja i seriji “9-1-1: Lone Star” u kojoj će glumiti prvi transrodni crni glumac.

GLAAD je ranije pozivao televizijsku industriju da LGBT likovi do 2020. budu zastupljeni s najmanje deset odsto. Sada kada je taj procenat premašen, udruženje je povećalo cilj i autore serija poziva da do 2025. takvih likova u najgledanijim serijama bude 20 odsto.

Izvor N1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More