Microsoft se podsmeva iPadu: „Bako, to nije pravi kompjuter“ (VIDEO)

FOTO: Surface Go, reklama
484

Razmislite dobro da li ćete svojim podmlacima kupovati iPad za Novu godinu ili Božić, jer kad dođu do određenog uzrasta, Appleov tablet jednostavno nije dovoljan. Zato je tu Surface Go, poručuje nam Microsoft u svojoj novoj reklami u kojoj se podsmeva konkurenciji.

U smešnoj i zabavnoj reklami od 30 sekundi vidimo devojčicu kako baki kroz pesmu nabraja sve razloge zašto je Surface Go mnogo bolja opcija. Ona kaže da iPad „nije pravi kompjuter“ na kome se može raditi bilo šta ozbiljnije.

Nedavno je izašla cela serija iPad Pro uređaja i ponovo je pokrenula stare diskusije: da li je iPad pravi kompjuter? Za neke je dovoljno dobar da zameni laptop, dok drugi ističu da njegov mobilni operativni sistem ne može da ispuni sve njihove potrebe.

Devojčica peva pesmu na melodiju jedne komične i zabavne božićne pesme – „Grandma Got Run Over by a Reindeer“: „Bio je dobar kad sam imala šest godina, ali sad imam 10. Moji snovi su toliko veliki da mi treba pravi kompjuter, da radim sve čudesne stvari koje znam da mogu da radim. Ono što mi stvarno treba jeste Surface Go, da bih bila najpametnija ja koja mogu da budem“.

Jeste slatko i zabavmo i ističe stvar koja je stvarno na strani Surfacea: operativni sistem Windows 10, koji je potpuna desktop verzija, što znači da uređaj ima stvari koje biste obično očekivali od kompjutera.

Sa druge strane, pitanje je i da li tako maloj deci treba toliko složen uređaj, jer iPad radi sasvim dobro ono što deca obično rade: igraju igrice, čitaju, gledaju video sadržaj i slično.

Ipak, glavna stavka ovde može biti cena: Surface Go je znatno jeftiniji od većine iPad modela, pošto mu je početna cena tek 399 dolara u SAD. To je samo 70 dolara više od najosnivnijeg modela iPada od 9,7 inča i znatno, znatno jeftinije od cele iPad Pro linije. Naravno, ovo su cene u SAD, dok su kod nas nešto skuplje.

Imajte u vidu i da je nova iPad Pro serija jako osetljiva i da joj treba futrola. Surface Pro se mnogo bolje drži, pa na osnovu toga verujemo i da je Surface Go nešto otporniji.

Pogledajte i sami:

 

Izvor Techbrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More