Crkva Svetog Save u Parizu: Promocija knjige “Zadužbine Kosova i Metohije” i predavanje arhimandrita Ilariona

Youtube printscreen TV Hram
384

Arhimandrit Ilarion, iguman manastira Draganac na Kosovu, održaće predavanje na temu “Zadužbine Kosova i Metohije” u crkvi Sveti Sava Pariz Simplon u nedelju, 10. novembra s početkom u 19.30 sati, objavljeno je na Fejsbuk stranici Saveza Srba Francuske.

Tada će biti održana promocija znamenite knjige “Zadužbine Kosova i Metohije, istorijsko, duhovno i kulturno nasleđe Srpskog naroda”, koja je nedavno objavljena na srpskom jeziku i sada je dostupna čitaocima.

Ova knjiga je živo svedočanstvo o istrajnom nastojanju Srpske Pravoslavne Crkve da očuva izuzetnu duhovnu i materijalnu kulturu, svoje vekovne spomenike i sačuva hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije.

Novo izdanje na srpskom jeziku sadržajno prati englesko izdanje Zadužbina Kosova i Metohije (The Christian Heritage of Kosovo and Metohija: The Spiritual, Historical, and Aesthetic Heart of the Serbian People, Sebastian Press 2015) i srpsko iz 1987.godine.

Ova monografija, koju svaki srpski dom treba da ima, svakako je i izvrsno svedočenje za čitaoce širom sveta kojima je srpski i hrišćanski karakter naše svete kosovskometohijske zemlje gotovo svim nepoznat.

Zadužbine Kosova i Metohije, kao monografija najvišeg kvaliteta, služiće kao znamenje svima nama i svim budućim naraštajima Srba da, uprkos svim istorijskim iskušenjima, osiguraju trajanje svetog Kosovskog zaveta, objavljeno je na Fejsbuk stranici Saveza Srba Francuske.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More