Italijanski “Ariston” stigao u Srbiju: Otvorena fabrika, Svilajnac postaje vodeći u privredi regiona (FOTO+VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
1,403

Vodeća svetska kompanija u industriji termičkih tela, italijanski “Ariston Thermo Group”, otvorio je u Svilajncu fabriku za proizvodnju grejača za svetske proizvođače bele tehnike.

Fabriku su, simboličnim presecanjem vrpce ,otvorili predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i predsednik Thermowatt kompanije Karlo Germano Ravina.

Svečanom otvaranju prisustovao je i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaša.

Foto/Printscreen/You Tube

Fabrika je izgrađena u Industrijskoj zoni “Veliko polje” površine je 4.000 kvadratnih metara i zaposliće oko sto radnika.

“Ariston” je novi strani investitor u Svilajncu, a investicija je stajala tri miliona evra, izjavio je Tanjugu Milanović.

U Industrijskoj zoni “Veliko polje”, Fabriku ima i japanska kompanija “Panasonik”.

Milanović je istakao da je opština na “ovom projektu radila dve godine” i ocenio da je “Ariston” značajna firma za Srbiju, “a za Svilajnac posebno bitna”.

On je dodao da je, otvaranjem ove fabrike, Svilajnac pokazao da može da bude partner i velikim kompanijama, kao što je “Ariston”.

Uz “Panasonik” koji zapošljava 500 radnika, Milanović je potestio i da je potpisan ugovor o izgadnji fabrike sa nemačkom kompanijom HDT koja je deo Beha Group” i koja će u ovom gradu proizvoditi merne instrumente i ugovor sa slovenačkom kommpanijom “Hočevar”.

Privreda Svilajnca je stabilna, i ova godina će biti najuspešnija, ocenio je Milanović i istakao da zahvaljujući firmama “Panasonic”, “Alfa Tećnics”, “Union drvo”, “Eurometal”, “Koeleman foods”, AD “Voćar”, “A&D Wood”, “Serbial” i drugima, Svilajnac “konstantno beleži suficit u spoljnotrgovonskoj razmeni da svetom”.

On je precizirao da je spoljnotrgovinska razmena Svilajnca sa svetom lane iznsila 95,8 miliona evra, a ostvareni suficit 11,4 miliona evra, što, kako je rekao “Svilajnac svrstava u vodeće privrede regiona”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More