Urezali svoja imena na fresku u kuli u Hilandaru (FOTO)

FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
158

BEOGRAD – U jednoj od najvećih kula unutar Hilandara, pirgu Svetog Save, nalazi se kapelica gde se sveti Sava molio, kao i freska na koju su dvojica mladića urezala svoja imena i godinu posete.

Vernici koji su posetili ovu kulu, primetili su urezana imena i ovaj vandalski čin, fotografisali oskrnavljenu fresku i podelili na društvenim mrežama.

Kako se može videti, imena urezana u fresku su im Lekić Marko i Perica Vujović, a godina je 2019.

Ubrzo su počeli da se nižu komentari i ostalih korisnika društvenih mreža, koji su osudili ovakav čin.

“Svakoga ko ošteti ili uništi istorijsko versko ili kulturno naslede, treba oštro kazniti iskljucivio društveno-korisnim radom na javnom mestu u mestu stanovanja-kraj price”, napisao je jedan od korisnika, preneo je Kurir pozivajući se na društvene mreže.

“U Hilandar ne može niko da uđe da pre toga nije najavljen tj. da mu nije odobreno, pošto postoji evidenicija za 2019. pronaći ih, kazniti, podneti prijavu…najstrožije kazniti kako bi poslužili kao primer ubuduće da nikom više ne padne na pamet”, napisao je drugi korisnik.

List navodi da je, nažalost, Kula Svetog Save prepuna potpisa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More