Nevesinje trese skandal, glumci Ćetković i Lutkić tražili da se skine pano “Mitrovdanske bitke”

Foto: wikipedia
198

BEOGRAD – Glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić tražili su od organizatora svečane akademije povodom Dana opštine Nevesinje da skinu pano “Mitrovdanske bitke”, uz koji se stajao grb Republike Srpske, što su ovi odbili, pišu Novosti.

U Nevesinju je juče na posebno svečan način proslavljen Mitrovdan- Dan opštine Nevesinje i slava boračke organizacije Republike Srpske, kao i sećanje na slavne mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine.

Kako navodi list, u programu akademije, čiji režiser je bio Aleksandar Pejaković iz Banjaluke, trebalo je da nastupe poznati beogradski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić, koji su neposredno pred održavanje svečane akademije, tvrde organizatori, napravili skandal.

Ćetković i Lutkić su, kako prenose lokalni mediji, navodno tražili da se sa bine skine veliki natpis “Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu”, uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Na akademiji je Lutkić trebalo da vodi program, a Ćetković da nastupi u performansu zajedno sa srednjoškolcima iz Nevesinja.

Organizatori akademije, Opština Nevesinje i Odbor Vlade za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomeranje navedenog panoa u stranu.

Nakon toga su glumci napustili Nevesinje, a organizatore ostavili u nezgodnoj situaciji, jer se sve odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebalo da ima direktni televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Ćetković je na svečanoj akademiji trebalo da dobije povelju kojom bi postao kum ove opštine, ali su iz Opštine Nevesinje potvrdili da se to nije dogodilo.

“Ne samo da nije dobio povelju, već nikad više neće biti pozvan u Nevesinje”, izjavio je načelnik Milenko Avdalović, a prenose Novosti.
Vojin Četković dan nakon kontroverznih dešavanja na proslavi Dana Nevesinja ispričao je šta se tog dana zapravo dogodilo i zašto tog dana nije izašao na binu, kako je bilo planirano.

– U Domu kulture, koji nosi ime vrhunskog umetnika, mog kuma i prijatelja Nebojše Glogovca, igrali smo dve predstave Dejan Lutkić, Nebojša Ilić i ja u maju i bilo je veličanstveno. Sala je bila prepuna divnih ljudi koji su prilazili i govorili “naš ste kum”. Sa radošću sam na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govorim poeziju povodom Dana opštine. Rekli su mi da treba da postanem i nevesinjski kum – objašnjava Ćetković za Srpskainfo.

Dodaje kako je prihvatio umetnički koncept reditelja Aleksandra Pejakovića.

– Međutim, kada sam saznao da se reditelj povlači, jer u umetničkom delu programa moraju da budu i nekakvi transparenti, odlučio sam da ga podržim i da ne nastupam. Nisam ni video te natpise, a kamoli tražio da se skinu. Ja sam podržao umetnost i s dragim Nevesinjcima, koji me zovu kumom, nastavio druženje u tom divnom hercegovačkom mestu – rekao je glumac Vojin Ćetković.

Glumac Dejan Lutkić za Srpskainfo rekao je da je Ćetković u Nevesinje pozvan da govori poeziju, a on da vodi program u koji su udenuti poštovanje prema stradalim borcima i važnost Mitrovdanske bitke.

Izvor Novosti, Srpskainfo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More