Strašna tragedija u Nemačkoj: Tinejdžerka osumnjičena da je ubila brata (3) (FOTO)

Foto: PixaBay
136

Petnaestogodišnja tinejdžerka Olivija Marta K. iz Detmolda, u Nemačkoj, koja je, nakon višečasovne potrage, uhapšena u četvrtak u susednom gradu Lemgu, priznala je da je ubila polu-brata, ali kaže da ima šupljine u sećanju, prenose nemački mediji.

Obdukcija je pokazala da je dečak spavao kad je ubijen, a navodno je izboden 28 puta nožem.

“Pretpostavljamo da je motiv zločina teška porodična situacija okrivljene, koja je razvila duboku netrpeljivost prema polu-bratu”, navodi se u saopštenju policije i tužilaštva.

Majka, za koju Bild saznaje da je poreklom iz Poljske, zatekla je trogodišnjeg dečaka u sredu oko 21 sat uveče mrtvog u stanu i pozvala policiju. Njegove starije polu-sestre nije bilo, pa je organizovana policijska potera za njom, pri čemu su učestvovali patrolna vozila, psi tragači i helikopter.

Tek u četvrtak ujutru, nakon što je objavljena fotografija tinejdžerke, svedok iz Lemga dao je policiji informaciju koja je dovela do njenog hapšenja.

Kako je u petak izvestio “Bild””, tinejdžerka je posle zločina žrtvinom krvlju ispisala poruku na zidu, na engleskom jeziku. Tužilaštvo je to potvrdilo, ali nije objavilo sadržaj poruke.

“Zbog zaštite podataka”, grad Detmold nije želeo da se izjašnjava o tome da li je porodica bila na brizi socijalnih službi, ali je predstavnica ipak rekla da “nije bilo nagoveštaja da je dobrobit deteta ugrožena” da bi Služba za omladinska pitanja intervenisala .

Muškarac, s kojim je majka ubijenog dečaka nekada bila u vezi, izjavio je za “Bild” da zna šta je motiv ubistva.

Olivija je bila ljubomorna na malog. Osećala se zapostavljeno.

Iako osumnjičena po zakonu ima dovoljno godina da može krivično da odgovara, veštak će ispitati da li je sposobna za to i proceniti njeno mentalno stanje. Nemački Zakon o omladinskim sudovima za maloletne osobe predviđa maksimalnu kaznu zatvora od pet godina, a u slučaju zločina, za koji je odraslima zaprećena maksimalna kazna od preko deset godina zatvora, maksimalna kazna za maloletnike je deset godina.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More