Mihajlović: Ostalo je da se asfaltira još kilometar manje-više

FOTO: TANJUG/KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE/M. MIRCETIC
418

GRDELICA – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić obišli su večeras noćne radove na Koridoru 10 na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru.

Kako je rekla ministarka, auto-put kroz Grdeličku klisuru se zaista završava, te da je je ostalo da se asfaltira još manje-više jedan kilometar puta.

„Ne preuveličavam kada kažem da su u pitanju nadljudski napori kada govorimo o završetku Grdelice u što kraćem roku i to onako kako smo i rekli: put mora biti bezbedan i kvalitetan i onda će se tek pustiti u saobraćaj“, navela je Mihajlović.

Babić je rekao da se svakog dana, 24 časa bore za svaki metar, što se može videti i na kosini 2, gde se radi na galeriji, ali i na kosini 3, kosini 4, kosini 6, ispod magistralnog puta, odnosno na svim kritičnim tačkama.

FOTO: TANJUG/KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE/M. MIRCETIC

„Verujem da ćemo uspeti u onome što smo obećali, a to je da građanima Srbije isporučimo moderan, bezbedan i stabilan auto-put“, rekao je Babić.

Izgradnja Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri počela je radovima na deonici Gornje Polje – Caričina Dolina u drugoj polovini 2013. godine i predviđeno je da budu završeni do kraja 2018. godine.

Ukupna dužina auto-puta kroz Grdeličku klisuru je oko 26 km, a sastoji se od dve deonice: Grdelica – Caričina Dolina od 11,8 km i Caričina Dolina – Vladičin Han od 14,3 km.

U Grdeličkoj klisuri su, pored dva velika tunela izgrađene i četiri velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

Radovi se finansiraju iz zajma Evropske investicione banke, a ukupna ugovorena vrednost radova je 234,18 miliona evra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More