Oni su najstariji par na svetu, u braku su 80 godina, a ovo je njihov “recept” za dug zajednički život (FOTO)

Pixabay
147

Zajedno imaju ukupno više od dva veka. Džon Henderson napunio je 106, a njegova supruga Šarlot 105 godina. Ovaj teksaški bračni par prema Ginisovoj knjizi rekorda najstariji je živi par na svetu, piše b92.net.

Džon i Šarlot iz Ostina u decembru će proslaviti 80 godina zajedničkog života, što je životni vek prosečnog Amerikanca, piše CNN. Par se venčao 1939. godine, a upoznali su se 1934. dok su bili studenti univerziteta u Teksasu.

 

Šarlot je studirala da postane učiteljica, a Džon je bio deo fudbalskog tima. Za CNN su izjavili kako su vremena bila toliko teška da su na hotelsku sobu koju su unajmili za medeni mesec potrošili samo sedam dolara.

Ne treba zaboraviti ni to da je Džon i najstariji živi bivši fudbaler univerziteta u Teksasu. Ovaj par je živi dokaz za to da ljubav može da preživi test vremena. Kažu kako je ljubav među njima tokom godina samo jačala.

Pre deset godina preselili su se u selo Longhorn u lokalnu zajednicu penzionera koje povezuje univerzitet na kome su studirali. Srećni su kao i do sada.

Džon još uvek svakodnevno vežba, a na pitanje novinara CNN-a koja je tajna dugog života i srećnog braka, odgovorio je: “Živite umereno i budite ljubazni prema svom supružniku”.

Izvor b92.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More