Prater se pretvara u zimsku atrakciju: Vožnja zimskim vozom, koncerti, drvene kućice sa specijalitetima…

126

Prater je najstariji zabavni park na svetu i danas se u njemu nalazi više od 250 atrakcija za zabavu, koje u glavnoj letnjoj sezoni poseti više miliona gostiju, piše dijaspora.tv.

Međutim, Prater je zanimljiv i zimi! Pod motom „Der Prater rockt“ od 16. novembra 2019. do 6. januara 2020. godine, Prater se pretvara u zimsku atrakciju „Wintermarkt“ i skoro puna dva meseca nudi uzbudljiv zabavni program i u hladnoj sezoni.

Glavna bina biće na Riesenradplatz-u, gde će se neke od najvećih zvezda, kao i nova imena austrijske muzičke scene, predstaviti ljubiteljima muzike.

Svake srede, četvrtka, petka, subote i nedelje od 19.00 časova odvijaće se koncerti uživo, različitih žanrova: gospel, pop, rock i soul muzike.

Ove godine „Wintermarkt“ kod Velikog točka proslavlja jubilej – 10 godina postojanja, tako da će i tim povodom program biti još bogatiji i zanimljiviji.

Od ostalih sadržaja na Prateru posetioci ove sezone mogu uživati u avanturističkoj vožnji zimskim vozom ili na autodromu, razveseliti se lutkarskom pozorištu i zimskom cirkusu, a posle toga na brojnim štandovima, u vidu drvenih kućica, mogu se okrepiti toplim napicima i kulinarskim specijalitetima.

Brojne atrakcije na Prateru ne posećuju samo turisti već i veliki broj Bečlija: Muzej voštanih figura Madame Tussauds, Muzej čokolade, 5D Kino ili Veliki točak (Riesenrad) koji rade i u toku zimske sezone.

A tek novogodišnji doček! Nova godina u Prateru je poseban vrhunac!
Uz muzički program ekstra klase i nezaboravan vatromet na Riesenradplatzu, dobar provod za doček Nove 2020. godine biće nezaboravan, za sve one koje vole slavlje na otvorenom.

„Wintermarkt“ na Prateru radi do 6. januara 2020. godine i svakog dana, ulaz je besplatan.

Zimska pijaca na Prateru – Riesenradplatz
Radnim danima od 12:00 do 22:00 h
Subotom, nedeljom i praznicima od 11:00 do 22:00 h
24.12. od 10:00 do 17:00 h
31.12. od 11:00 do o2:00 (Doček)
Riesenradplatz, 1020 Wien
www.wintermarkt.at/wintermarkt

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More