Film naše Ivane Todorović u Njujorškoj fondaciji umetnosti (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
167

Kratki igrani film “Kada sam kod kuće” Ivane Todorović prikazuje se na izložbi “The Principle the Migration” u galeriji Njujorške Fondacije Umetnosti (New York Foundation for the Arts) od 7. novembra do 10. decembra.

Kuratorka ove fondacije, Olivia Nitis, izabrala je deset umetnika iz Istočne Evrope da prikažu svoje radove na izložbi koji se bave uticajem migracije na pojedinca, piše Blic.

Po njenim rečima film “Kada sam kod kuće” istražuje snagu migracije na pojedinca da se vrati i suoči sa najbolnijom traumom. Film se bavi temom suočavanja sa seksualnim nasiljem u porodici i time otvara dijalog o temi o kojoj se ćuti.

Foto: Printscreen Youtube

Film “Kada sam kod kuće” govori o Mariji koja se nakon nekoliko godina života u inostranstvu vraća u porodični dom da bi se suočila sa traumom iz detinjstva. Kako izgleda Marijin povratak? Kako se porodica nosi sa prećutanom tajnom? Moze li žrtva da oprosti u trenutku kada postaje jaca i moćnija od svog zlostavljača iz detinjstva?

Zgusnutu dramu u ovom filmu nose glumci: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić. Film je urađen kao master rad na Fakultetu Dramskih Umetnosti a scenario je pisala Melina Pota.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More