Dačić o srpskim studentima u Hongkongu: Njihov povratak ne zavisi od novca

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC
431

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ministarstvo u kontaktu sa 15 studenata koji studiraju u Hongkongu i dodao da njihov povratak ne zavisi od novca, već od odluke univerziteta da li će se predavanja, zbog atmosfere, nastaviti ili ne.

“U Hongkongu ima 15 studenata iz Srbije i svi čekaju odluku univerziteta da li će se predavanja nastaviti”, rekao je ministar odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije koju je održao sa grčkim kolegom Nikolasom Dendiasom.

Studentkinja iz Srbije o nemirima u Hong Kongu: Noćas su demolirali i moj fakultet, kao u zatvoru smo

Dačić je dodao da će nadležne službe biti u kontaktu sa njima i videti šta se dešava. Prema njegovim rečima, iako Srbija i njena diplomatsko-konzularna predstavništva nemaju fondove za plaćanje povrataka naših građana iz ugroženih zemalja, to nije problem i to ne može da bude izgovor.

“Ako je to problem, to će država obezbediti, nemojte da to bude izgovor. Svakom našem građaninu moramo da pomognemo, a posle ćemo se raskusurati i videti ko je kome dužan”, rekao je Dačić i još jednom poručio da novac nije problem već da li će školska godina biti nastavljena zbog atmosfere u Hongkongu.

Srpski studenti u Hongkongu tražili pomoć, ambasada nema fond za povratak kući

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More