Novak i Jelena otkrili šta Tari i Stefanu retko dozvoljavaju, a mnogi roditelji deci često dopuštaju

Youtube printscreen CNN
140

Novak Đoković je svetski teniski šampion i njegov život oduvek intrigira. Iako na računu ima milione, a isto toliko fanova, on je oduvek prilično prizeman i tradicionalan, a takav je i u vaspitanju svoje dvoje dece – Tare i Stefana koje ima sa preduzetnicom Jelenom Đoković. Novak često govori o roditeljstvu, ali jedan detalj je isplivao tek sada, piše Blic.

Naime, novak smatra da u svemu treba biti umeren pa su tako igrice na tabletu, kao i televizija u njegovom domu – retkost. A mnoga istraživanja u Srbiji pokazala su da deca danas odrastaju uz tablete i telefone.

“Nismo isključivi po tom pitanju, ali trudimo se da Stefan i Tara što manje vremena provode ispred ekrana. Imamo televizor u kući, ali ga retko uključujemo. Ne možemo da ignorišemo činjenicu da živimo u digitalnoj eri. Mislim da korišćenje tehnologije ima dosta prednosti kada se uporedi život pre i posle nje. Eto, na primer, vaše dete može, gledajući neki zabavni sadržaj, na izvesno vreme da zaboravi na bol zbog izvađenog zuba, kao što je nedavno bio slučaj sa Stefanom. S druge strane postoji opasnost od stvaranja zavisnosti pa treba biti oprezan. Po meni, ključ je u provođenju vremena u prirodi, van kuće. Kada si u zatvorenom, ograničen si dimenzijama prostora i, pre ili kasnije, završiš ispred televizora. Kada si u prirodi, ona se sama za sve postara”, smatra Novak Đoković.

Nole i Jelena do sada nisu pokazivali ćerku, a ovom fotografijom male Tare su sve raznežili! (FOTO)

Novak i Jelena Đoković obožavaju da slobodno vreme provode u Srbiji, a poslednje iskustvo im je bilo, malo je reći, nezaboravno.

“Vodili smo ih ja jedno seosko imanje, gde su upoznali ljude koji su majstori svog zanata. Bili su tu metlar i žena koja se bavi tkanjem, a domaćin, koji je sa skoro sedamdeset godina izuzetno vitalan, zajedno sa još pedesetak mališana proveo ih je kroz svoju farmu domaćih životinja. Deca su bila oduševljena”, ispričao je osnivač Fondacije Novak Đoković.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More