Tesla Nation: Srpski IT stručnjaci rade u “Google”, “Facebook”, “LinkedIn”, “Apple”, zadatak da oni postanu prepoznatljivi u svetu

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC
207

Srpski stručnjaci u informacionim tehnologijama moraju imati bolju poslovnu perspektivu, kako ne bi bili jeftina radna snaga i kako bi u svetu postali prepoznatljivi, jer od toga zavisi koliko će strani partneri želeti da sarađuju sa njima, poručeno je na događaju u organizaciji “Tesla Nation” u beogradskom Domu omladine.

Osnivač Tesla Nation Vukašin Stojkov rekao je da srpski IT stručnjaci rade u najpoznatijim svetskim kompanijama, kao što su “Google”, “Facebook”, “LinkedIn”, “Apple”, da u Srbiji takođe ima odličnih stručnjaka i da je zadatak da oni postanu u svetu prepoznatljivi.

“Razvijena tržišta ne znaju za Srbiju, oni nas mešaju sa Sibirom i Sirijom i to je osnovni problem, jer od prepoznatljivosti zemlje zavisi koliko će neki strani partner biti voljan da sarađuje sa nama i to adekvatno plati”, rekao je Stojkov.

On navodi da će srpski stručnjaci, bez obzira na to koliko su talentovani, vredni ili imaju znanje, uvek imati manje šanse nego oni iz razvijenih zemalja, samo zato što Srbija nije dovoljno poznata.

Zato je, kaže, napravljen brend Tesla Nation, a nadaju se da će lik i delo velikog inovatora biti most prema razvijenim tržištima.

“Naša vizija je da u samo deset godina Srbija automatski prepoznaje po izuzetnim inovatorima i tehnološkim profesionalcima”, dodaje Stojkov.

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

On je naveo da ranije nije postojao nijedan sajt koji je bio posvećen isključivo srpskom IT-iju, zbog čega je i napravljen Tesla Nation – kako bi bio izvor informacija o srpskom IT.

Brojne kompanije sponzorišu taj projekat, jer su prepoznali želju osnivača Tesla Nation-a da poprave imidž srpskog IT-ija u svetu.

“Kao internacionalna kompanija koja ovde radi više od deset godina, drago nam je što će se popraviti slika srpskog IT-ija kao mesto koje može da ponudi sjajne kadrove, koji mogu da rešavaju kompleksne probleme”, rekao je direktor IGT kompanije Vojislav Kovačević.

Na događaju Tesla Nation projekta u Domu Omladine u Beogradu predstavljeni su rezultati koji su ostvareni u cilju brendiranja srpske IT industrije u inostranstvu.

Posetioci događaja bili su u prilici da se bliže upoznaju sa projektom koji je nastao sa namerom da se popravi slab nivo prepoznatljivosti naše zemlje u svetu, posebno u poslovnim krugovima i da se Srbija prikaže kao zemlja izuzetnih tehnoloških stručnjaka i inovatora.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More