Beč: Svečani godišnji “Koncert 3 noći”, nastupaju vrhunski muzičari iz Požarevca

223

Svečani godišnji “Koncert 3 noći“ se tradicionalno održava u Beču i okuplja vrsne umetnike i izvođače, a program sadrži brojne žanrove, piše dijaspora.tv.

Udruženje A:kultura iz Beča i ove godine organizuje muzičku manifestaciju „Koncert 3 noći“ koji će biti održan 28. novembra 2019. godine, a ljubitelji muzike imaće priliku da uživaju u nastupu vrsnih umetnika i posebno pripremljenom programu.

Svečani godišnji „Koncert 3 noći“ već tradicionalno ima program koji sadrži brojne žanrove i melodije za ljubitelje popularne, ozbiljne, džez i etno muzike.

Za ovu priliku nastupiće vrhunski muzički umetnici, solisti i orkestar „Gvardija“ iz Požarevca. „Gvardija“ će se publici u Beču predstaviti u više sastava: kao simfonijski orkestar, mešoviti orkestar, kvintet, kvartet i duo.

Specijalna gosti koncerta su Alexia Chrysomalli iz Grčke, sopran Lorika I. Heinz, tenor Fernando Fernandez i mnogi drugi.

Prvi program Radio televizije Srbije proslavlja 50 godina postojanja emisije „Večeras zajedno“, koja će svoju proslavu otpočeti upravo na koncertu u Beču, odakle će uživo emitovati delove „Koncerta 3 noći“, kao i intervjue sa učesnicima.

Kultura na prvom mestu
Udruženje A:kultura iz Beča se bavi specifičnim programima koji imaju za cilj da obogate kulturnu ponudu u Austriji, ali i da Austrijancima prikažu bogatstvo srpske kulture.

„Promovišemo popularnu, klasičnu, etno i džez muziku, kao i obrade sličnih žanrova. Ove tri teme, prema našem osećaju i ideji, zaslužuju da ih muzički, umetnički i scenski prikažemo u jednoj večeri! Tako je i nastala ideja da svake godine organizujemo naš svečani godišnji „Koncert 3 noći“, kaže Milorad S. Samardžija, predsednik udruženja A:kultura:a Vienna.

Inače, kulturno udruženje A:kultura već dugi niz godina organizuje i „Dečji muzički festival – Zlatna pčela“, na kome učestvuju deca i mladi koji pohađaju muzičke škole u Beču ili imaju privatne profesionalne pedagoge. Veliku pažnju je privukao i Koncert filmske muzike sa Balkana, koje je A:kultura organizovala u aprilu ove godine.

Publika koja poseti „Koncert 3 noći“ koji će se održati 28. novembra uživaće u najpopularnijim muzičkim numerama u izvođenju vrsnih umetnika.

Datum: Četvrtak, 28.11.2019. u 19:30h
Mesto: Svečana sala magistrata 15 (Festsaal der Bezirksvorstehung 15)
Adresa: Rosinagasse 4, 1150 Wien

Ulaznice za Koncert „3 noći“, po ceni od 15 evra, mogu se kupiti u predprodaji na više lokacija u Beču:

Apimea
Dreihausgasse 42, 1150 Wien
Kontakt:+43 6604880039

Niški Merak
Märzstrasse 29, 115o Beč
Kontakt: 068 1811500 14

Udruženje Srba u Austriji
Thaliastraße 87, 1160 Beč
Kontakt:+436677978666
Radno vreme od 10 do 14 časova i od 17 do 20 časova (ponedeljak-petak)

Studentska organizacija OSSI – Popust za karte obezbeđen je studentima preko organizacije OSSI- Beč prijavom putem mejla prijava@ossaw.at

Cena ulaznica na dan koncerta koštaju 18 evra i mogu se kupiti na večernjoj kasi.

Detaljnije informacije o „Koncertu 3 noći“ i rezervacijama možete dobiti putem broja telefona +43 6604880039 ili office@akulturavienna.com

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More