“Ako su mogli Nemci i Francuzi, možemo i mi”

FOTO TANJUG/ ARHIVA / RADE PRELIC
138

BEOGRAD – Ministar finansisja Siniša Mali rekao je sinoć da “mali Šengen” nije ideja o nekoj staroj Jugoslaviji, već da bi se time stvorila zona slobodne trgovine.

“Hoćemo da obični građani ne čekaju na graničnim prelazima, da roba ne čeka. Kada dođe investitor koji hoće da zapošljava da zapošljava i nas i njih, jer smo atraktivniji tako. I da nam stopa rasta ne bude 3,4 odsto nego 5,6,7”, isatakao je Mali za Studio B.

On podseća da su se posle Drugog svetskog rata Francuzi i Nemci, koji su bili na suprotnim stranama, ujedinili da stvore Evropsku ekonomsku zajednicu.

“Njih je ujedinio ekonomski interes. Da su se mirili brzinom kojom se mi mirimo na Balkanu ništa od Evrope ne bi bilo. Oni su hteli bolji standard za svoje građane i veći napredak, a to je ono što i mi danas hoćemo”, objasnio je Mali.

Ministar finansija gostujući na televiziji “Studio B” osvrnuo se i na aferu u vezi sa njegovim doktoratom i prozivkom da je reč o plagijatu, rekavši da kampanja protiv njega ne traje poslednjih meseci, već godinama.

“To nije proteklih meseci, već pet godina. Kampanja je krenula kada sam postao gradonačelnik Beograda”, rekao je Mali.

Kako kaže, odlučio je da napiše doktorat na temu kojom se već akademski bavio godinama, a ljudi “kojima je sve poltika” odlučili su da napadnu njegovu akademsku karijeru.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More