“Balkan diše stihom”: Međunarodna zbirka pesama osvaja srca Balkanaca u regionu i dijaspori (FOTO)

Foto/Promo/Visual marketing
496

Zbirka pesama “Balkan diše stihom”, koju je objavila izdavačka kuća “Draslar” iz Beograda, mnogo je više od lepih reči i stihova skupljenih među korice jedne knjige. Ova zbirka je rezultat ideje i vizije pesnikinje Slobodanke Kuline, kao i 34 autora iz bivših republika SFRJ.

Foto/Facebook/Privatna arhiva

Vođena ljubavlju prema poeziji, ali i željom da na lep, umetnički, konstruktivan način pokuša da ujedini “Balkance vične stihu”, Slobodanka je uspela da početnu ideju, zajedno sa kolegama iz regiona, realizuje.

Slobodanka Kulina/Foto/Privatna arhiva

“Kad nešto radite vođeni željom iz srca, stvari se same otvaraju. Ideja o zbirci je naišla na veoma dobar prijem kod kolega pesnika, oformili smo žiri, selektovali pesme, svi se pomalo potrudili i uspeli da objavimo ovu međunarodnu zbirku. Želeli smo da podsetimo da Balkan ume i može da diše i lepotom – poezijom i stihovima, a ne samo teškim, mračnim i ružnim stvarima. Promocije zbirke koje su krenule da se održavaju u regionu, pokazuju da u našoj nameri i uspevamo. Split i Sarajevo su nas ugostili tokom proteklih dana, publika je uživala u druženju i poeziji, a u pripremi je i promocija u Beogradu. Posebno raduje što se javljaju ljudi sa Balkana koji žive u inostranstvu, kontaktiraju me putem društvenih mreža, traže zbirku, pa se nadam i očekujem da ćemo uskoro krenuti i na promocije u dijaspori” – kaže Slobodanka Kulina za Naši u svetu.

Gepostet von Slobodanka Kulina am Donnerstag, 14. November 2019

Gepostet von Gordana Saric am Samstag, 16. November 2019

 

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

 

 

 

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More