Niš ostao bez nove novogodišnje dekoracije

FOTO: YouTube/Printscreen
391

Parking servis odustao je od aktuelne javne nabavke novogodišnje dekoracije zbog velikog broja primedbi firmi koje proizvode i prodaju takvu dekoraciju, saopštilo je juče ovo niško javno komunalno predizeće, piše „Danas“.

U ovoj javnoj nabavci, vrednoj 7.533.000 dinara bez PDV-a, odnosno 9.039.600 dinara sa PDV-om, ukrasi koji se pribavljaju upadljivo su precizno opisani i bezmalo prepisani iz prošlogodišnjeg tendera za novogodišnju dekoraciju Beograda, na kojem su favorizovani takvi proizvodi grčke kompanije „Fotodiastasi“, čiji je jedini predstavnik u Srbiji beogradska firma “Kip lajt”. Ova beogradska firma je, inače, kao jedna od pet ponuđača, pobedila na nedavno okončanom tenderu za svetlosnu dekoraciju u Beogradu, a prošle godine bila je pobednik na tenderima za novogodišnju rasvetu i u Beogradu i u Nišu, kao jedini ponuđač.

„Komisija je analizirala pitanja i konstatovala da je veći deo primedbi koji je sadržan u dostavljenim pitanjima opravdan, kako u pogledu tehničkih specifikacija, tako i u pogledu roka isporuke. Kako je predmet nabavke novogodišnja dekoracija, komisija smatra da je nepotrebno nabavljati ovu vrstu dobara nakon proteka novogodišnjih praznika“, navodi se u odluci Parking servisa.

U njoj se dodaje da s obzirom da je tender kasno raspisan nema vremena za izmenu specifikacije novogodišnje rasvete koja se pribavlja. Javna nabavka je objavljena na Portalu javnih nabavki 17. septembra ove godine, javno otvaranje ponuda će se obaviti 7. decembra, a rok za donošenje odluke je 25 dana od otvaranja ponuda. Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena.

U ovoj javnoj nabavci se, između ostalog, krajnje precizno opisuju ukrasi koji su identični ukrasima koje je „Kip lajt“ već isporučio Beogradu, kao što su raznobojne „svetleće vodonepropusne led lančanice napravljene od gumiranog kabla u zelenoj boji sa ukupno 100 dioda, sa mogućnošću međusobnog povezivanja i nastavljanja niza lančanica pomoću vodenopropusnih konektora“ ili kupasta jelka od aluminijumskih profila, koja po obodu mora da ima „PVC girland zlatne boje, PVC kugle crvene i zelene boje prečnika 100 milimetara, ukrasne mašne crvene boje i svetleće LED lančanice sa mini LED sijalicama toplo bele boje, sa mestimičnim fleš LED diodama hladno bele boje“.

U „Parking servisu“ su rekli da oni nisu opisivali ukrase koje potražuju, već da im je Gradska uprava dostavila ovakvu tehničku specifikaciju dobara koje nabavljaju, što su oni „samo ubacili u konkursnu dokumentaciju“. Načelnik gradske uprave Ljubiša Janić nije želeo da odgovori na pitanja Danasa zašto ova specifikacija sadrži opisane ukrase grčke firme „Fotodiastasia“, zašto su ukrasi identični onima koji su već nabavljeni u Beogradu i da li se na taj način favorizuje firma „Kip lajt“.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More