“Taj film nećete gledati”: Mihajlović o vožnji srpskim auto-putevima

printscreen
394

“Možete vi da vozite našim autoputevima brzo koliko želite, ali ne zaboravite da ćete da biti kažnjeni ako prekoračite 130 kilometara na sat. I tako će biti sve dok važi aktuelni zakon”, prokomentarisala je prva potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za “Blic” navode da bi toleranicija na brzinu mogla biti povećana na 150 kilometara na sat.

“Ono što svi treba da znaju je da u Srbiji nema, niti će postojati bilo kakva tolerancija na nepoštovanje bilo kog zakona, pa i Zakona o bezbednosti u saobraćaju”, rekla je Mihajlovićeva za “Blic”, koja je ranije danas objasnila, da kada je reč o većoj toleranciji na vožnju preko 130 na sat, “taj film nećete gledati”.

U Zakonu o bezbednosti saobraćaja koji je u ingerenciji MUP Srbije, upravo, kako kaže na njenu inicijativu, u maju prošle godine, povećana je maksimalna dozvoljena brzina sa autoputevima dotadašnjih 120 kilometara na 130 kilometara na sat.

“To smo predložili kako bi Srbija uskladila svoje propise sa velikim brojem zemalja EU u kojima je ograničenje brzine na autoputevima upravo 130 km na sat, ali i zato što su saobraćajni stručnjaci saglasni da kvalitet naših auto-puteva takav da je bezbedno voziti ovom brzinom”, dodala je ona.

Mihajlovićeva je istakla da nema ništa protiv da MUP Srbije ukoliko to želi predloži promene zakona i povećanje maksimalne brzine.

“Ruku na srce, ne znam nijednu zemlju u EU u kojoj postoji ograničenje 150 km na sat. Mnogi pominju autoputeve u Nemačkoj na kojima ne postoji ograničenje brzine, ali niko ne kaže da ti auto-putevi imaju satelitsko praćenje saobraćaja i da vozači koji se nebezbedno ponašaju na autoputu jako brzo budu zaustavljeni”, dodaje ona i zaključuje da ne pristaje na toleranciju u kršenju bilo kog zakona i ne pristaje da tolerisanje kršenja zakona koji treba da omogući bezbednost vozača, motociklista, biciklista i pešaka dodala je ministarka.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More