Objavljena rang lista „jačine“ pasoša, evo gde je srpski

Foto: Pixabay, ilustracija
491

NJUJORK – Srbija se nalazi na 31. mestu liste zemalja čiji pasoši omogućavaju najlakše putovanje, a to mesto je zauzela jer njeni građani bez vize mogu da putuju u 126, a u 43 vize dobijaju po ulasku.

Viza je građanima Srbije potrebna za ulazak u 72 zemlje, pokazali su najnoviji podaci objavljeni na sajtu passportindex.org. koji rangira 199 pasoša.

Najbolji pasoš imaju građani Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji bez vize mogu da putuju u 167 zemalja, a drugo mesto dele Nemačka i Singapur sa čijim pasošem može da se uđe u 166 zemalja.

Pasoši Danske, Švedske, Finske, Luksemburga, Italije, Francuske, Holandije, Španije, Norveške, Južne Koreje i SAD nalaze se na trećem mestu i sa njima može da se uđe u 165 zemalja.

Od zemalja u regionu „najjači“ pasoš ima Slovenija koja je na 7. mestu i sa kojim može da se uđe u 161 zemlju, a zatim Hrvatska koja deli 11. mesto sa Monakom zbog 156 zemalja u koje njeni građani mogu da uđu bez vize.

Iza Srbije su Makedonija na 36, Crna Gora na 37. i BiH na 40. mestu.

Na poslednjem mestu se nalazi Avganistan, čiji građani mogu da putuju u 29 zemalja.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More