“Nedelja italijanske kuhinje” za pomoć Veneciji

(AP Photo/Luca Bruno)
62

Četvrta „Nedelja italijanske kuhinje” predstavljena je u hotelu „Hilton” i ima humanitarni karakter. O manifestaciji koja će trajati do 24. novembra i biti povezana sa kampanjom „Doprinos za poplavljena područja” govorili su ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, direktorka italijanske Agencije za spoljnu trgovinu Marina Skonjamiljo i poznati italijanski kuvar, nagrađen Mišelinovom zvezdom, Eros Piko, piše Politika.

Ova kampanja opštine Venecija treba da pomogne gradu koji je teško oštećen zbog velikog priliva vode, a biće pomenuta na svakom događaju, uz osvrt na prethodne dane i predloge za pomoć. Manifestacija se održava u 110 zemalja širom sveta, a promoviše je italijansko Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodnih odnosa.

Organizatori su ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu, italijanskom Agencijom za spoljnu trgovinu, Komorom italijansko-srpskih privrednika, Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji, počasnim konzulatom Italije u Subotici uz podršku italijanskih i srpskih kompanija.

Ambasada Italije prenosi apel gradonačelnika Venecije Luiđija Brunjara i poziva sve da doprinesu kampanji o vanrednom stanju zbog poplava.

„Venecija je italijanski ponos, Venecija je zajedničko nasleđe i jedinstveno mesto na svetu. Zahvaljujući vašoj pomoći, zasijaće ponovo”, navodi se u saopštenju ambasade.

Izvor Politika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More