Hanover: Veliko interesovanje za poljoprivredne mašine srpskih proizvođača

Pixabay analogicus
185

Proizvođači poljoprivrednih mašina iz Srbije ugovorili su, na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije “Agritechnica 2019” u Hanoveru, izvozne poslove vredne oko milion evra.

Već prvih dana sajma, održanog od 10. do 16. novembra u Hanoveru, tri srpska izlagača su prodala četiri mašine, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Kompanije iz Srbije su tokom ove manifestacije imale skoro 500 sastanka sa potencijalnim kupcima, a najviše zainteresovanih partnera je bilo iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja.

Nastup domaćih kompanija na sajmu “Agritechnica 2019” organizovale su PKS i Razvojna agencija Srbije sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši i jačanja internacionalizacije srpske privrede.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se kompanije: Agria Subotica, Agro Kula Vršac, Agromerkur Ada, Berko Mol, Dal Degan Aleksandrovac, Metalprofil Ada, Perfom Požega, Petoletka Trstenik, i Pla-Met Zrenjanin.

Inovativna tehnologija, kvalitet i konstantna edukacija proizvođača jesu prednosti po kojima se izdvajaju srpski proizvođači u ovoj oblasti.

“Agritechnica” je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije, traktora i delova. Takođe predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine u Hanoveru.

Ove godine na sajmu je izlagalo više od 2.900 kompanija iz 52 zemlje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More