Todorić ulazi u politiku: „Haos i diktatura“ u Hrvatskoj

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ SLAVKO VUKADIN, arhiva
374

ZAGREB – Osnivač Agrokora Ivica Todorić, koji je ranije najavio da će se politički aktivirati i izaći na izbore, saopštio je danas da će to uraditi kako bi promenio „katastrofalan položaj Hrvatske“, za koju kaže da je potpuno „privredno uništena, devastirana i u kojoj vladaju haos i diktatura“.

„Nakon dve godine mandata Vlade Andreja Plenkovića, Republika Hrvatska je socijalno, društveno i privredno potpuno uništena, devastirana, imamo haos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, zadnji smo po svim pokazateljima, na samom smo dnu“, ocenio je Todorić u saopštenju, prenosi Jutarnji list.

Prema njegovim rečima, Hrvatska nije zemlja znanja i vladavine prava, niti brine o demografskom statusu i ekonomskom položaju građana i države.

Kao „najbolji primer“ koruptivne antinacionalne vlasti on ističe „otimačinu Agrokora“, za koju kaže da je „monstruozni kriminalni projekat, neviđen u istoriji ovog dela EU“.

„Sam sam se borio i dalje se borim istinom i činjenicama protiv kriminala koji je sproveden nad mojom kompanijom, mojim saradnicima i nada mnom. Celi svoj život poklonio sam Hrvatskoj, kroz projekt Agrokor, u gradnji moderne, konkurentne industrije koja je na kraju postala najveća u ovom delu EU“, rekao je Todorić.

On je ocenio da se u Hrvatskoj moraju okupiti svi ljudski potencijali, kako bi se na najbolji način iskoristila nacionalna bogatstva, kao i da Hrvatska mora da se pokrene i postane zemlja znanja i vladavine prava.

„Siguran sam da ćemo ovu korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast jednostavno izbrisati – kako bi svojoj domovini Hrvatskoj i našoj deci obezbedili bolju budućnost“, rekao je Todorić.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More