Vučić objasnio zbog čega mu je bilo loše

154

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas špekulacije da su novinarska pitanja bila razlog pogoršanju njegovog zdravlja.

“Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus aktuni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim”, rekao je Vučić na pres konferenciji.

Predsednik je ponovio stav da, inače, ne beži od novinarskih pitanja i da nikada nije bežao, već da je, naprotiv, uvek bio spreman i biće spreman da odgovori na sva pitanja novinara, jer mu pružaju priliku da ukaže na laži kojima se služe pojedini mediji ili politički protivnici i da pokaže građanima šta je istina.

“Za razliku od svih drugih političara u zemlji, nikada nisam bežao od pitanja. Ta pitanja mi pružaju uvek veliku priliku da na najboljli mogući način raskrinkam neistine pojedinih medija i laži političkih protivnika”, rekao je Vučić povodom reči predsednika NUNS-a Željko Bodrožić da bi bilo dobro da dođe da odgovara na pitanja Vremena, Nina, Danasa…

Predsednik je istakao da za njega ne postoji bolja prilika, nego da u trenutku kada neko izađe sa neistinama koje svaki dan ponavljaju, dobije prostor da direktno pokaže koliko nemaku ozbiljnu argumentaciju.

“Mislim da je suština mog uspeha u poslednjih sedam godina upravo u tome – što nikad nisam bežao od toga, nikad nisam skrivao teme, stavljao pod tepih, već sam se borio i odgovarao”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, zato je, zahvaljujući istini koju je iznosio, ozbiljnoj argumentaciji i rezultatima rada, uvek pobeđivao, i to bez ikakvih problema.

“Bilo bi preterano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne delove laži koje su iznosili, uvek pokazovao koliko mi je čista savest, koliko radimo, borimo se i volimo svoju zemlju, ali i koliko su besmisleni napadi čiji je cilj samo da vam kažu – ajde da te nema, da mi dođemo na vlast, a plan i program… Nije ni važno”, primetio je predsednik.

Ponovio je da je spreman, kao što je uvek bio spreman i biće ubuduće da odgovara na sva pitanja.

“I neka se ne raduju tome previše, pobediću ih sve zajedno, argumentima, činjenicama i istinom. Pobediću, zato što mnogima od njih nije stalo da postave pitanja, već da budu politički protežei za neke”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, on sam nema problem sa tim.

“To mi pruža ogromnu satisfakciju i šansu da na najbolji način pokažem građanima Srbije šta je istina, a šta nije”, rekao je Vučić.

“Divan doček”: Vučić objavio neobičnu fotografiju na Instagramu, evo ko mu pravi društvo (FOTO)

Vučić o pretnjama smrću: “Svaka čast, junačino”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas pretnje ubistvom koje mu je uputio Lokalni front iz Kraljeva, ali i zlurade komentare dela opozicije na račun njegovog zdravstvenog stanja, rečima da se ne plaši i da to “razume”, jer nikako drugačije ne mogu da ga pobede, piše Tanjug.

“Što se tiče ovih pretnji sa pet metaka u leđa – junaci! Poznati su junaci uvek pucali u leđa. Naročito nekom nenaoružanom i posebno nekom u leđa, to je jedno junačko delo a onda će posebno junački da se napiju posle toga. Zamislite ljude u Kraljevu, srpske vitezove, časne junake, Kraljevo je uvek bilo juančko, koje gleda nekog ako kaže – hajde da ga ubijemo sa pet metaka u leđa”, kazao je Vučić novinarima.

On je ironično dodao:

“Čestitam ti junačino, svaka ti čast junaku, dobrodošao, dođi, možeš i s leđa i s preda, ja nisam naoružan.”

Što se tiče neprimerenih komentara dela opozicije, on kaže da ih razume, jer drugačije ne mogu da ga pobede.

“A kak će da me pobede? Tako što ustanu u 11, već u 13 idu na sastanak za kombinacije, kako ih oni nazivaju, i to im je kraj dana. Čime? Morate da pobedite nekog radom, angažmanom, marljivošću. Ne ide”, poručuje Vučić.

Na pitanje kako vidi neprimerene komentare na račun novinarke Verice Bradić, on ukazuje na slučaj Ljiljane Smajlović i kaže da se vodi hajka protiv nje.

“Jedan polupismeni čovek koji sebe naziva novinarom njoj soli pamet, koja je Ajnštajn za njega, da je ovakva, onakva, samo zato što je rekla – čekajte, pa vi želite da se u Srbiji desi ono što se desilo u Boliviji, što je najveća nesreća za jednu zemlju”, rekao je on i podsetio da su “neki veliki junaci poput onog sa pet metaka” gradonačelnicu Vinte u Boliviji izubijali motkama, polili crvenom farbom, ošišali i tako vodali po gradu.

“I to vam govore oni koji su tobož bili protiv Amerikanaca , a svaku revoluciju koju podrži CIA, oni podržavaju. A pitaću ih za deset dana kad ova što ima dva poslanika bude donela odluku da povuče odluku o nepriznavanju Kosova i onda ću da ih pitam da li ih i dalje podržavate i da li se i dalje nadate tome”, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More