Beograd: Multikongres “Srpska vizija” u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore

Foto/Printscreen/You Tube
353

Jedini multikongres u Srbiji, “Srpska vizija” (Serbian Visions), peti po redu, tokom predstojećeg vikenda održaće se, 23. i 24. novembra .2019. godine, u Radisson Collection Hotel, Old Mill, u Beogradu. Organizator je Nemačko-srpska privredna komora uz podršku Privredne komore Srbije.

Privrednici, odnosno članovi Nemačko-srpske privredne komore, pozvani su da učestvuju i podsete publiku i medije na svoje kompanije, brend, projekat, uspešnost ili akciju koju su sproveli. Takođe, da se predstave kao inovativna, društveno odgovorna kompanija, da podele svoja iskustva i znanje. Da pokažu svoj brend, projekat ili strategiju održivog razvoja i svojim predstavljanjem informišu i edukuju publiku.

Ovogodišnji skup obuhvata širok spektar tema: ljudska prava, ekonomiju, obrazovanje, kulturu, zdravlje, zaštitu životne sredine, EU integracije, bezbednost, inovacije, kao i druge oblasti koje čine viziju za bolju budućnost Srbije.

Planirano je 40 dvočasovnih manifestacija u toku predstojećeg vikenda, sa 40 različitih učesnika, organizatora manifestacija: NVO, instituta, udruženja, , univerziteta, fakulteta, stručnih asocijacija, preduzeća… Biće obuhvaćeno 40 zanimljivih tema iz oblasti: ljudskih prava, ekonomije, obrazovanja,kulture, inovacija, zdravlja, bezbednosti, zaštite životne sredine i životinja, EU integracija… kroz 40 različitih formi predstavljanja: diskusije, forumi, prezentacije, radionice, seminari, filmske projekcije…

Ulaz za sve zainteresovane posetioce je besplatan.

Nemačko-srpska privredna komora u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu – Istočnoevropska asocijacija nemačke privrede (OA) i nemačkim Udruženjem za jugoistočnu Evropu, 22. novembra 2019.u Beogradu (Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade) organizuje konferenciju na kojoj će se govoriti o nemačkim inicijativama, ekonomskom razvoju, novim uslovima i efektima nemačkog Zakona o useljavanju stručne radne snage, kao i o demografskim izazovima u Srbiji, pod nazivom:”Zapadni Balkan i nemačka privreda” – Investicije, Dobavljačke inicijative, Mobilnost…
Pokrovitelj konferencije je, kako saopštavaju organizatori, Ministarstvo za privredu i energetiku Savezne Republike Nemačke.

U okviru ovog skupa, koji će činiti tri panela, učestvovaće privrednici, ekonomski stručnjaci i analitičari iz Nemačke, Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana.

O značaju nemačke i regionalne privredne saradnje govoriće se na prvom panelu pod nazivom “Srbija kao investiciona ili dobavljačka destinacija“.U okviru drugog panela pod nazivom “U Nemačku i nazad“, javnost će biti informisana o novim uslovima imigracionog Zakona koji stupa na snagu 2020. godine, ali će se razmatrati i negativni efekti, kako iz regionalne, tako i iz nemačke perspektive. Razmatraće se i isplativost odlaska, kao i postojeći programi za podstrek povratka iz Nemačke u Srbiju. O efektima i posledicama demografskih kretanja na privredu u Srbiji, kao i o mehanizmima Vlade Republike Srbije za sprečavanje ekonomskih migracija, biće reči na poslednjem panelu “Demografska kretanja i privreda“ .

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) pripada sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora, sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta. Komora zastupa interese kompanija članica, pruža informativnu podršku za njihovo poslovanje i zalaže se za razvoj i unapređenje nemačko-srpske trgovine i saradnje u svim privrednim aspektima. Sa više od 350 kompanija članica predstavlja najveću i najznačajniju bilateralnu organizaciju u Srbiji.

R. Lončar

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More