Bon: Prodata zgrada ambasade bivše Jugoslavije

Foto/Printscreen/You Tube
163

Zgrada ambasade bivše Jugoslavije u Bonu je prodata, potvrdio je danas Tanjugu generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Vest da su zemlje naslednice SFRJ prodale zgradu ambasade bivše Jugoslavije u Bonu za oko 3,7 miliona evra, ranije danas objavila je novinska agencija STA, pozivajući se na slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Zgrada ambasade u glavnom gradu Nemačke, koja se nalazi pored obale reke Rajne, prostire se na površini od 5.400 kvadratnih metara zajedno sa baštom.

Zdanje je sagrađeno pre više od 40 godina, ali nije korišćeno u poslednje dve decenije, tako da je u veoma lošem stanju.

Ambasadu je poslednji put vodio slovenački diplomata Boris Frlec kao ambasador nekadašje Jugoslavije u Saveznoj Republici Nemačkoj između 1989. i 1991. godine.

Pored rezidencije u Bonu, zemlje naslednice SFRJ su tokom proteklih godinu ipo dana prodale i bivši konzulat u Njujorku i bivšu ambasadu u Tokiju.

Na prodaji su još zgrade nekadašnje misije Jugoslavije u Njujorku i bivše ambasade u Bernu, navela je slovenačka agencija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More