“Ima li neko jači od mene?”: Jovana iz Šapca treća na Svetskom prvenstvu u sportskom obaranju ruke (FOTO)

Printscreen Prva.rs
258

Na Svetskom prvenstvu u sportskom obaranju ruke koje je održano u Konstanci u Rumuniji, Jovana Arnautović iz Šapca zauzela je treće mesto u kategorija subjuniori žene do 15 godina, piše Prva.rs.

Njeno interesovanje za obaranje ruku počelo je slučajno na školskom takmičenju, gde je pokazala da je najjača. A sada je za to dobila i međunarodna priznanja. Ipak, roditelji u šali kažu da pomalo strepe da će momci bežati od nje plašeći se Jovanine snage.

Printscreen Prva.rs

Jovana je u kvalifikacijama pobedila takmičarke iz Francuske, Grčke, Indije i Japana, a u polufinalu je izgubila od prvaknije Kazahstana.

“Ima li ko od mene jači?”, pita Jovana?

U Šapcu u ovoj disciplini nema, a i u svetu je teško naći devojke koje mogu da joj obore ruku.

To je dokazala nedavno na Svetskom takmičenju kada su samo dve njene vršnjakinje ostvarile bolji plasman.

Printscreen Prva.rs

“Osvojila sma treće mesto na Svetskom takmičenju. Pripremala sam se mesec dana. Bilo je više od 1.500 učesnika iz 53 države”, kaže Jovana.

Da se takmiči u ovoj displini krenula je sučajno, kada su u školi organizovali takmičenje, a učesnike nagradili slobodnim danom. Od njene desnice tada su izgubile sve šabačke srednjoškolke, a onda je postala i najjača cura u gradu.

“Bilo je organizovano takmičenje u školi, prijavila sam se i osvojila prvo mesto. Kasnije je održano Šabac strong tamičenje, gde sam osvojila prvo mesto. Onda je usledilo državno takmičenje gde sam osvojila treće mesto, pa onda i Evropsko”.

Na Evropskom takmičenju bila je četvrta, posle čega su je iskusni vežbači u teretani shvatili ozbiljno.

Roditelji su u početku bili protiv, ali kada su videli da Jovana sa lakoćom deklasira protivnice i starije od nje, podržali su je. Međutim, sada imaju nove brige.

“Ja se stalno šalim da neće moći da nađe momka, da će bežati od nje, da jedino može naći nekog momka koji se bavi tim sportom, da će svi kad čuju čime se bavi i šta je postigla se plašiti njene snage”, kaže Vera Perić Arnautović.

Ipak, računaju da će joj ovaj sport i pomoći.

“Uvek će sama sebe moći da odbrani”, kaže Saša Arnautović.

Jovanina želja je da će ovaj sport postati i olimpijski, a ona će se pobrinuti da svojom desnicom donese medalju i u ovoj disciplini.

Izvor Prva.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More