Glumac Branislav Stanković u čuvenom teatru “La Mamma” na Brodveju

Foto: PrintScreen/YouTube
224

Branislav Stanković, tridesetogodišnji glumac iz Severne Mitrovice, igraće u decembru u čuvenom teatru “La Mamma” na Brodveju u Njujorku. igraće u decembru u čuvenom teatru “La Mamma” na Brodveju u Njujorku.

Na jednoj od najprestižnijih pozorošnih scena na Brodveju, Stanković će igrati u u predstavi “Trojanke” nastaloj po motivima Euripidove tragedije.

Predstava je igrana u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je saradnje reditelja Andreja Serbana sa umetnicima iz Kambodže, Gvatemale i sa Kosova, rekao je portalu KoSSev Stanković objašnjavajući kako je došlo do toga da dobije poziv američkog pozorišnog reditelja da igra u Njujorku.

Branislav Stanković diplomirao je glumu na prištinskom Fakultetu umetnosti sa predstavom “Zoološka priča” u Zvezdara teatru. U Narodnom pozorištu Priština igrao je u predstavi “Žica” za koju je režiju radio Goran Šušljik i u predstavi “Šuma” Miloša Cvetkovića. Igrao je u filmovima “Sporazum” Peđe Radonjića i “Govorna mana” Gorana Markovića. Pored glume, bavi se i muzikom.

Ovaj mladi glumac kaže da se raduje saradnji sa ljudima sa Džulijarda, jedne od najprestižnijih škola muzičke i dramske umetnosti.

Izvor b92.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More