Karađorđevići i Srbi iz Kanade na dobrotvornoj večeri za pomoć bolnicama u Srbiji

Foto: Dvor
310

Princ Aleksandar Drugi Karađorđević i princeza Katarina bili su počasni gosti na dobrotvornom događaju u Nijagara Folsu u Kanadi, na kom su prikupljana sredstva za defibrilatore za bolnice u Srbiji, navodi se u saopštenju Kancelarije princa Aleksandra Karađorđevića.

Dobrotvorna večera „Neka naša srca kucaju kao jedno u znak podrške nabavke preko potrebnih defibrilatora za bolnice širom Srbije“ organizovala je porodica Jerić, zajedno sa upravnim odborom humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, čiji je pokrovitelj princeza Katarina.

Preko potrebni defibrilatori su veoma važni za kardiopulmonalnu reanimaciju, jer stvaraju dozu takozvanog kontra-šoka za srce. Ovaj proces depolarizuje veliku količinu srčanog mišića, okončava aritmiju i uspostavlja normalan ritam srčanih sinusa, što je važan korak u spašavanju života ljudi nakon srčanog udara.

Veče je bilo svečano, u velelepnoj porodičnoj kući Majkla i Milene Jerić. Događaj su sponzorisali restoran “Skajlon Tauer” i hotel “Holidej In” iz Nijagara Folsa.

Njihova kraljevska visočanstva bili su u društvu generalnog konzula Republike Srbije, Vasilija Petkovića i njegove supruge Dragane Petković, kao i potpukovnika Nensi Sju i njenog supruga Ajvora Lada. Večeri su prisustvovali i Nikola Svon, kao i Džon i Lana Vujičić.

Karađorđevići su prisustvovali i proslavi jubilarne 85. godišnjice postojanja Kola srpskih sestara – Kraljice Marije u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Nikole u Hamiltonu u Ontariju. Ovo Kolo bilo je prvo osnovano u Kanadi, 1934. godine u čast Njenog Veličanstva Kraljice Marije, supruge Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Događaj su organizovali predsednica Kola srpskih sestara Nada Knežević i blagajnica Rouz Lončar, kao i predsednik crkvene opštine Miroslav Ćućuz, zahvaljujući čijem velikom trudu je događaj bio izuzetno uspešan.

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More