Beč: 800 hiljada evra za kulturne projekte

Foto/© WH Digital
94

Grad Beč finansira projekte u oblasti kulture i umetnosti u ukupnoj vrednosti od 800 hiljada evra. Tim povodom je pokrenuta i inicijativa „Kulturkatapult“ – edukativni projekat koji podržava umetničke i kulturne programe za mlade između 15 i 20 godina.
U saradnji sa Sekretarijatom za kulturu, organizacijom za decu i omladinu „wienXtra“ i udruženjem „KulturKontakt Austria“ nastao je projekat „Kulturkatapult“ čija je svrha da se raznovrsna i svetski priznata umetnička i kulturna ponuda Beča približi mladima koji do sada nisu bili u prilici da dođu u dodir sa njom.

Foto/© Alexis Brown

Referent za kulturu građanske inicijative „Zeleni Beč“ Martin Margulis (Martin Margulies) navodi da učešće u kulturi i umetnosti treba da se omogući mladima u stručnim i politehničkim školama kao i u vanškolskom obrazovanju. „Umetničko-kreativna razmena u projektima može da probudi interesovanje za kulturu i da pojača kreativnost mladih koji se pripremaju za svoje prvo zaposlenje“, navodi Margulis.
Beč zato poziva umetnike, predavače i kulturne ustanove da predstave svoje projekte namenjene mladima do 31. januara 2020. godine. Poželjni su oni projekti usredsređeni na saradnju i razmenu sa politehničkim i stručnim školama, preduzećima ili radionicama kao i udruženjima i organizacijama za vannastavni rad sa mladima. Oni projekti koji budu izabrani će dobiti finansijsku podršku u iznosu od 20 do maksimalno 90 hiljada evra.

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More