Vučić: Ruski špijun davao novac kontaktima u Srbiji, sve je dokumentovano, a pitam ruske prijatelje – zašto? (FOTO)

Foto/Tanjug/Zoran Žestić
309

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je snimak, na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac srpskom obaveštajcu, napravljen 24. decembra 2018. godine, a da ga nije sačinila naša služba VBA, ali da je bila potpuno upoznata sa slučajem.

“Prateći objekat obrade, naše službe bezbednosti su došle do podataka da će se u Zemunu, tog dana negde oko 18 sati, penzionisani pripadnik VS, potpukovnik Z.K. sastati sa Georgijem Klebanom”, preneo je Vučić na pres konferenciji nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Foto/Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik je istakao da je Srbija u više navrata konstatovala i dokumentovala kontakte Klebana sa pripadnicima Vojske Srbije.

Sa njim je, dodao je, uočeno 10 kontakata sa tri konspiratvina izvora, a tri puta Kleban uručuje novac pripadnicima VS, za šta postoji dokumentacija.

Dodao je da postoji dokumentacija o kontaktima nekih drugih pripadnika ruske službe bezbednosti sa pripadnicima vojnih struktura Srbije, sa čim se ne izlazi u javnost.

Predsednik Vučić je saopštio i da ruski obaveštajac Georgi Kleban više nije na teritoriji Srbije.

On je poručio da je siguran da je predsednik Vladimir Putin nije bio obavešten o ovom delovanju, kao i da Srbija ima prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom.

On je ponovio da Srbija ne zaboravlja šta je Putin učinio za Srbiju u međunarodnim organizacijama, ni podršku u opremnju vojske.

Podsetio je i da je Srbija jedina nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, nije glasala protiv interesa RF, da jedina održava vojne vezbe sa ruskom vojskom i da ničim nije ugrozila prijateljstvo sa Rusijim.

“Zato pitam ruske prijatelje, a pitao sam i danas ambasadora, Bocan Harčenka: Zašto? Nisam video nikakvu logiku u svemu ovome”, rekao je Vučić.

Špijuni iz Rusije vrbuju po Srbiji? Vojnobezbednosna agencija ispituje slučaj (VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More