Neverovatna avantura crne mace: Pronađena posle 5 godina na hiljade kilometara daleko od kuće i vraćena vlasniku!

Foto/Unsplash/Marcus Lange
125

Jedan vlasnik nestalog kućnog ljubimca u saveznoj američkoj državi Oregon, opet je zajedno sa svojom mačkom, nakon što je pronađena posle pet godina, na ulicama udaljenim oko 1.900 kilometara od mesta gde je poslednji put viđena!

Crna mačka Saša nedavno je pronađena u gradu Santa Fe u Novom Meksiku, pet godina nakon nestanka iz njenog doma u Portlandu, piše BBC News, prenosi Klix.ba.

Sklonište za životinje Santa Fe saopštilo je da su uspeli da pronađu vlasnika Viktora Usova skeniranjem mikročipa na životinji. Mačka je ove sedmice vraćena kući u Portland.

Viktor Usov rekao je da je prijavio nestanak svog četvoronožnog ljubimca pre pet godina, priznajući da je izgubio svaku nadu da će macu ikada više ponovo videti.

“Nisam mogao da verujem! Mislili smo da se desilo ono najgore, ali kada smo primili poziv, naprosto nismo verovali da je Saša još uvek živa i zdrava”, ispričao je Usov.

Detalji kako je mačka stigla do Santa Fea nisu poznati, ali Usov veruje da je njegov kućni ljubimac “uskočio” na vožnju s nekim.

“Verujem da je bio na nekoj velikoj američkoj avanturi”, kazao je kroz smeh.

Murad Kirdar, službenik za odnose s javnošću u prihvatilištu Santa Fe, rekao je da priča naglašava važnost mikročipovanja kućnih ljubimaca.

“Jednostavni mikročip, veličine zrna pirindža, koji se ugrađuje pod kožu kućnog ljubimca pomogao nam je da pronađemo vlasnika ove nestale mačke”, naglasio je Kirdar u izjavi za medije.

Izvor Klix.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More