Vučić: Izdvojiće se mnogo novca da mladi ostanu u Srbiji

Foto/Tanjug/Zoran Žestić
136

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je danas da će u Nacionalnom investicionom planu postojati poseban program za mlade, za koji će biti izdvojen veliki novac, kako bi mladi videli svoju budućnost u Srbiji.

“Obraćanje mladima će nam biti od ključnog značaja, naša želja da oni vide svoju budućnost u svojoj Srbiji. I pripremićemo mnogo para da te programe podržimo”, rekao je Vučić za Prvu televiziju.

Uoči sutrašnjeg skupa o mladima u Novom Sadu, na kojem će se obratiti sa predsednicima Severne Makedonije i Slovenije, Vučić je rekao da mladi iz svih zemalja u regionu odlaze, da sve zemlje realno imaju manje stanovnika nego na popisima, a da je svet mali i da ljudi generalno odlaze.

“To je postala uobičajena stvar”, rekao je Vučić i dodao da nije čudno da neko ode za platom od 2.500 evra u inostranstvo, ako mu se u Srbiji nudi 500 ili 600 evra.

On, međutim, ističe da je ta plata u Srbiji pre tri godine bila 330 evra, a sada je 500 ili 600 evra, a biće, dodaje, još veća.

“U kratkom periodu ćemo biti broj jedan u regionu po platama i verujem da ćemo zatim početi i druge zemlje po reginu da prestižemo”, rekao je Vučić.

Potrebno je da to razumeju mladi ljudi, istakao je Vučić.

“Potrebno je uraditi stanove za mlade bračne parove, omogućiti im da mogu da kupe automobile i ostvare srpski san, onako kako bi ih ostvarili i u nekoj od razvijenijih zemalja”, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More