Novogodišnja staza u Beču 2019/2020

Foto/© stadt wien marketing
371

U glavnom gradu Austrije Nova godina se dočekuje u svečanoj, ali opuštenoj atmosferi. Centralno mesto proslave je „Novogodišnja staza“ u Starom gradu.
Dobro raspoloženje najavljeno je i na gala-večerima, svečanim balovima, u koncertnim dvoranama, na operskim predstavama, u klubovima ili mondenskim barovima.
Sjajne izložbe i brojna dešavanja, koncerti, opere i operete kao i mjuzikl „Cats“ očekuju brojne Bečlije i njihove goste. U ponoć 31. decembra bečki Stari grad pretvoriće se u jedan veliki plesni kvart. Od 14 časova do dva sata iza ponoći provod će biti organizovan u centru grada duž „Novogodišnje staze“, na trgu ispred gradske većnice i u zabavnom parku „Prater“. Za brojne posetioce biće spremni štandovi sa kuvanim vinom, punčom i gastronomskim specijalitetima.

Foto/© stadt wien marketing/Jobst

Posebno omiljena je milja klasične muzike na trgu „Graben“ gde tokom popodneva bečke škole plesa nude intenzivne kurseve valcera. Veliki vatromet u ponoć sprema se na trgu ispred gradske kuće i u „Prateru“. Jedinstvena atmosfera biće i na brodovima koji će tokom novogodišnje noći voziti Dunavom, na balu u dvorcu Hofburg, u gradskoj većnici kao i luksuznim hotelima. Gosti kraljevskog luksuznog voza „Majestic Imperator“ ponoć će dočekati uživajući u ekskluzivnoj vožnji i posluženju. U Bečkoj državnoj operi već tradicionalno se izvodi „Slepi miš“ Johana Štrausa a ispred zgrade opere na velikom platnu se izvođenje prikazuje uživo.
Prvo jutro u novoj godini se u Beču takođe po tradiciji dočekuje uz „Doručak protiv mamurluka“ na trgu ispred gradske kuće od 11 časova uz direktan prenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije.

Foto/© DDSG Blue Danube/Lampl
Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More