Otvoren “Serbian Vision”: Multikongres u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore (FOTO)

Foto/Tanjug/Zoran Žestić
192

U Beogradu je danas otvoren dvodnevni multikongres “Serbian Visions”, peti po redu, koji organizuje Nemačko-srpska privredna komora u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Foto/Tanjug/Zoran Žestić

Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap rekao je na otvaranju multikongresa da će u naredna dva dana biti organizovano više od 40 događaja na kojima će nevladine organizacije i asocijacije predstaviti svoje aktivnosti i sa studentima, građanima i stručnjacima razgovarati o brojnim važnim pitanjima.

Teme će, kaže, biti ekonomija, obrazovanje, kultura, evropske intregacije, zaštita životne sredine, inovacije, bezbedbost i mnoge druge koje interesuju moderog čoveka i stvaraju viziju bolje Srbije.

“Kao i svake godine ponovo ističem da je reč o srpskim vizijama, a ne nemačkim vizijama koje su skrojene za Srbiju”, rekao je Knap i naveo da je multukongres platforma da organizacije civilnog društva pokažu svoju posvećenost na tom zadatku.

Dodao je da je jedan od ciljeva mutikongresa da se ukaže na ulogu civilnog društva i da se doprinese napretku cele zajednice.

Naglasio je da su udruženja, poput privrednih komora, bitna jer mogu da pruže savetodavne usluge vladama.

Knap je rekao da najuspešnije zemlje i najuspešnije ekonomije i jesu zemlje u kojima vlada i privreda rade zajedno kako bi kreirali dobru poslovnu klimu.

“Saradnja danas za ekonomski uspeh sutra”, poručio je Knap i zahvalio svim organizacijama i institucijama koje učestvuju na ovogodišnjem multikongresu.

Foto/Tanjug/Zoran Žestić

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Miroslav Miletić rekao je da multikongres “Serbian Visions” predstavlja jedinstven koncept okupljanja privrede, nevladinih organizacija i stručnih asocijaca radi povezivanja i umrežavanja u cilju poboljšavanja ambijenta za poslovanje.

Najavio je da će predstavnici PKS učestvovati na radionicima i prezentacijama na kojima će učesnici predstaviti inovativne ideje.

Miletić je naveo da će 60 organizacija na multikongresu predstaviti svoje aktivnosti i iskustvo u cilju doprinosa boljitku zajednice.

Na otvaranju multikongresa uručene su i plakete, pa je tako plaketa za najbolju viziju uručena je Udruženju Žene na prekretnici, jedinom udruženju koje je posvećeno ekonomskom osnaživanju žena iznad 45 godina koje su najranjiva grupa na tržištu rada.

Predsednica Udruženja Žene na prekretnici Mima Perišić rekla je da je od milion radno sposobnih žena u toj kategoriji, polovina neaktivna.

Plaketa za najbolji društveni angažman uručena je Mileni Milojević iz Udruženja internih revizora Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More