Pomorac iz Zrenjanina među otetima na brodu u Ekvatorijalnoj Gvineji (FOTO)

Foto: Pixabay
211

Pomorac Aleksandar Terek iz Zrenjanina otet je zajedno sa još šestoricom kolega sa broda koji je namirnicama snabdevao naftnu platformu u vodama Ekvatorijalne Gvineje, saznaje “Blic”, što je potom zvanično potvrdilo i Ministartsvo spoljnih poslova Srbije.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, Ministarstvo inostranih poslova Ekvatorijalne Gvineje dostavilo je juče diplomatskim kanalima zvaničnicima u Srbiji informaciju u kojoj se navodi da je do otmice došlo 20. novembra ujutru na brodu “Vorden”, koji snabdeva naftne platforme na nalazištu “Safir”. Brod je napustio naftno polje smešteno na 12 nautičkih milja od obale i krenuo je prema Lubi, lučkom gradu na južnom ostrvu Bioko, kada je napadnut.

– Platformu su napali pirati koji su krenuli ka luci Luba i oteli sedmoricu članova posade. Među njima je i jedan srpski državljanin, Aleksandar Terek – kaže naš izvor.

Naše ministarstvo spoljnih poslova zatražiće od ambasade Ekvatorijalne Gvineje zvanične podatke, a o ovoj informaciji obavešten je i srpski počasni ambasador Vlastimir Radović.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More