Zvezdaši, pažnja, prvak Evrope otkrio kako se pobeđuje Bajern!

Mogu li "crveno-beli" do podviga u Ligi šampiona.

Foto: pfclitex.com
130

Pred Crvenom zvezdom je veliki izazov u Ligi šampiona, naredne nedelje u Beograd stiže veliki Bajern Minhen.

Jedan od onih koji zna kako savladati Nemce jeste i prvak Evrope sa Crvenom zvezdom 1991. godine Ljupko Petrović, tada su “crveno-beli” u polufinalu savladali upravo Bavarce.

“Da bi pobedio Nemce moraš da razmišljaš na njihov način. Mi smo uvek imali talenta, možda i više od njih, ali su oni uvek trčali više od nas. Moja ekipa 1991. je i trčala kao nemačka, te pripreme na Igmanu su bile ključlne za naše osvajanje Kupa šampiona”, smatra Petrović u intevjuu za klupski sajt.

Ekipa iz Ljutice Bogdana više nije na evropskom vrhu.

“Zvezda je ne svojom krivicom izgubila korak i nije danas više u toj top grupi evropskih klubova. Kad smo postali prvaci Evrope, Dragan Džajić je već dogovorio dolaske Davora Šukera i Slaviše Jokanovića i mislim da bi Zvezda minimum još dve-tri godine imala realne šanse da bude prvak Evrope i ponovi Bari. Normalno je da smo doživeli da je naš sadašnji kapiten Marko Marin igrao više puta Ligu šampiona nego Zvezda“, kazao je Petrović koji se potom osvrnuo i na Vladana Milojevića.

“Milojević najbolje zna mogućnost igrača, odlično ih vodi i ne sumnjam da će izabrati najbolju taktiku. I da se navijači ne zavaravaju, sada situacija nije ravnopravna kad je kvalitet igrača u pitanju. Ko god kaže da ćemo mi sada zgaziti Bajern taj ne zna šta priča. Pa, oni su dali sedam golova Totenhemu i to u Londonu. I ne smemo se oslanjati na to da su već prošli u nokaut fazu Lige šampiona, što jure da poprave plasman u Bundesligi. Nemac  je Nemac, nikad se neće predati dok ne mora. Ne kalkuliše, igraće 100 odsto čak i ako trener ne izvede najjaču postavu. I ne kažem da Zvezda ne može do dobrog rezultata. Ako igrači odrede sve što trener od njih zahteva, može i da se pobedi. Fudbal je takav”, smatra on.

Izvor sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More