Pomorac iz Zrenjanina stigao u Srbiju: Bilo je strašno

Foto: printscreen/youtube
273

BEOGRAD – Aleksandar Tereki iz Zrenjanina, državljanina Srbije koji je bio na brodu prilikom napada pirata u Gvinejskom zalivu, stigao je danas u Beograd letom iz Frankfurta.

“Bilo je strašno. Sada sam dobro. Spasao sam se. Idemo kući”, rekao je za “Novosti” Terek, koga je na aerodromu “Nikola Tesla” dočekala supruga Andrijana Pataki Terek.

Kada je ugledao suprugu odmah se nasmejao. Ni teške torbe koje je nosio nisu mu smetale da jako zagrli svoju ženu.

Čovek sa devet života je i ovog puta izbegao da bude plen piratima. Njegova supruga Andrijana ga je sa nestrpljenjem čekala u holu aerodroma. Nije imala puno da kaže medijima, sem da se čula sa suprugom, da je dobro i da jedva čeka kada će da stigne kući.

Otvorila su se vrata odakle dolaze putnici koji su stigli u Beograd, pojavio se Aleksandar. Kada je ugledao suprugu odmah se nasmejao. Ni teške torbe koje je nosio nisu mu smetale da jako zagrli svoju ženu. I ovog puta je pobedio.

Kako je ranije prenela Radio-televizija Srbije, Aleksandar Tereki je bio na brodu prilikom napada pirata, ali se sa grupom pomoraca izvukao.

Pirati u Gvinejskom zalivu oteli su sedam osoba, a osam ih se sakrilo.

Ministarstvo spoljnih poslova je ranije danas saopštilo da je u grupi od sedam otetih mornara i državljanin Srbije

Među članovima posade bili su i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Za sada nisu poznati nikakvi dodatni detalji o otmičarima i njihovim motivima.

Izvor Tanjug, Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More