„Daleko smo od kompromisa“

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ/ bk
384

Kompromisno rešenje kosovskog pitanja za Srbiju znači isključenje priznanja nezavisnosti,da bi se govorilo o kompromisu mora postojati sagovornik s druge strane.

To je izjavilo predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla da se kompromis nalazi između dva pola, gde je na jednoj strani – „Kosovo je deo Srbije i tačka“, a na drugoj „Kosovo je nezavisno i tačka“.

„Između te dve tačke je kompromis. I menjanje granica je kompromis, ali ko je za to danas? U Srbiji niko nije za to, razgovarala sam i sa predstavnicima civilnog društva, želela da čujem i njihovo mišljnje, ali nismo došli do rešenja“, rekla je Brnabićeva novinarima nakon obilaska Srpsko-korejskog informatičko-pristupnog centra.

Ona je navela da ništa nije na stolu i da cilj jeste kompromis, ali da za to mora da postoji i sagovornik sa druge strane.

„Morate da razmišljate inovativno, da budete konstruktivni, da se rešenje traži, kako se to kaže, outside of the box“, rekla je premijerka i dodala da će jedino rešenje kosovskog pitanja omogućiti da se nešto drugačije ostavi sledećim generacijama i da je za nju upravo to svrha kompromisa.

Brnabićeva je dodala da je to njeno mišljenje, ali da je ona samo jedna od mnogo ljudi koji odlučuju, navodeći da će se o tom pitanju izjasniti i građani na referendumu.

„Daleko smo od kompromisa“, zaključila je Brnabićeva.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More