“Oduševljeni smo što se od sada možemo nazvati Beograđanima”

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
236

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Entonija Godfrija.

Poželevši ambasadoru dobrodošlicu u Beograd, Radojičić je istakao da je obostrano ocenjeno da postoji mnogo zajedničkih tema za razgovor koje su usmerene ka tome da Beograd bude lepši i bolji grad za život svih njegovih stanovnika.

“Ambasador Godfri izrekao je mnogo lepih reči o Beogradu i bila mi je čast što nas je pohvalio neko ko je imao prilike da obiđe mnoge velike svetske gradove. Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji koja postoji između Beograda i američkih kompanija i složili se da ima prostora za njihovo dalje unapređenje u budućnosti. Saglasili smo se i u temama koje se tiču zaštite životne sredine i ekologije u gradu i dogovorili da zajednički radimo na pojedinim rešenjima koja će unaprediti kvalitet života u Beogradu. Nastavićemo da sarađujemo i u oblastima kulture, sporta i nauke, jer one približavaju naša dva naroda. Nadam se da će ambasador Godfri u narednom periodu sve više voleti Beograd, a mi se radujemo što ćemo u narednom periodu imati zadovoljstvo da sarađujemo”, istakao je gradonačelnik Radojičić.

Radojičić je istakao da odnose dveju zemalja karakterišu međusobno uvažavanje i poštovanje, kao i želja za unapređenjem saradnje i dodao da Beograd ceni podršku koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na evropskom putu.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri zahvalio je gradonačelniku Radojičiću i svim građanima Beograda što su učinili da se on i njegova porodica u svom novom domu u Beogradu osećaju dobrodošlim.

“Beograd je zaista svetski grad koji obnavlja svoj zasluženi ugled međunarodne prestonice kulture i mi smo oduševljeni što se od sada možemo nazvati Beograđanima. Nisu samo turisti i umetnici ti koji iznova otkrivaju energiju i šarm Beograda, već sam uveren da će sa reformama koje su u toku i regionalnom stabilnošću Beograd izrasti u poslovno i investiciono čvorište na raskršću evropskih puteva. Posebno mi je drago što vidim da su gradska vlada i skupština usvojile planove da odaju počast predsedniku Vudrou Vilsonu i hvala vam što čuvate sećanje i izražavate poštovanje za ovo ponosno poglavlje srpsko-američkih odnosa”, istakao je ambasador Entoni Godfri.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More