Novi potres u Albaniji, osetio se u Dubrovniku i Crnoj Gori, poginula i verenica sina Edija Rame

245

TIRANA/ZAGREB – Treći dan od razornog zemljotresa Albaniji tlo neprestano podrhtava, a poslednji jači potres, magnitude 5,1, registrovan je danas oko podneva u Jadranskom moru, nedaleko od Drača, preneo je albanski portal Balkan veb.

Novi zemljotres jačine 5,1 stepen prema Rihterovoj skali pogodio je šire područje Drača u Albaniji, a kosovski mediji javljaju da je oštećena bolnica.

Prištinska Koha ditore javila je da je oštećena bolnica iz koje su pacijenti panišno izleteli napolje, ali su doktori, kako se navodi, ostali u bolnici. Policija je stigla na lice mesta kako bi pomogla.

Hrvatski portal Index, pozivajuci se inforormacije EMSC, piše da je taj potres u 11,52 registrovan i u Hrvatskoj.

Prema tim informacija, magnituda tog potresa je 4,9 po Rihteru sa epicentrom u Jadranskom moru, 18 kilometara severozapadno od Drača.

Potres su osetili stanovnici dubrovačkog područja.

Osim u Albaniji i na području Dubrovnika, ovaj potres se osetio i u Crnoj Gori.

Među žrtvama razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju je i verenica sina premijera te zemlje Edija Rame, prenosi RTV2.

Vest o smrti verenice potvrdio je i Gregor Rama.

“Među mnogim žrtvama te prirodne katastrofe, ispod ruševina nađena je moja verenica, zajedno sa njenim bratom, mamom i tatom“, napisao je Gregor Rama na Instagramu.

Kristi Reci (1995), koja je poginula u zemljotresu, diplomirala je dermatologiju na Univerzitetu u Tirani, prenosi Kosovo online.

Kako navodi portal, čak ni Edi Rama nije mogao da suzdrži suze kad ga je upitan o vesti koju mu je preneo njegov sin.

Premijer Albanije je poručio da ne želi da priča o stvarima koje su lične.

Albanski premijer apelovao je danas na svoje sunarodnike u zemji i inostranstvu da ugroženima u zemljotresu više ne šalju hranu i odeću, već da doprinesu finansijski.

Rama je na svom fejsbuk profilu napisao da je pomoć u hrni i odeći, za sada, privedena kraju, da su skladišta puna i istakao da je sada vreme za donacije u novcu, a preko otvorenih internet platformi.

“Luka Drač više nema kapacitete za skladištenje, potrebe su zadovoljene i prevaziđene u hrani i odeći, zahvaljujući mnogim ljudima, preduzećima, organizacijama, institucijama iz unutrašnjosti Albanije i spolja”, naveo je Rama uz reči zahvalnosti svima na tim donacijama, kao i na razumevanju.

 

Izvor Tanjug, B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More