Bečka gradska uprava nudi mladima obuku za interesantna zanimanja, informacije i na srpskom

255

Kao najveći poslodavac u Austriji, bečka gradska uprava nudi mladima mogućnost učeničkog mesta i obuku za interesantna zanimanja, prema najnovijim standardima, piše dijaspora.tv.

Kvalitet obrazovanja je prvorazredan, a oni koji ostanu i da rade u gradskim opštinama i firmama radna mesta su praktično sigurna. Učenicima se nude i mnoge dodatne povoljnosti.

Vrsta zanata i zanimanja koja se mogu izučavati je široka i raznovrsna: tehnički crtač, kancelarijski službenik, laboratorijski tehničar, ali i baštovan, stolar i mnoga druga.

Prijave na konkurs za 2020. godinu su u toku.

Za vreme obučavanja učenici mogu da posećuju dodatne kurseve, kao na primer za kompjuter, ECDL. Postoji mogućnost i da učenici putuju na nekoliko nedelja u inostranstvo. Oni tamo stiču nova iskustva i proširuju svoja znanja stranih jezika. Za vreme izučavanja zanimanja postoji mogućnost da se, počne i sa pripremama za polaganje mature, čime se otvaraju nove mogućnosti za napredovanje u karijeri.

Grad Beč svojim učenicima nudi:
– Vrhunsko obrazovanje, koje ima budućnost
– Prijatnu radnu atmosferu
– Obuhvatnu primenu naučenog u samom radu
– Dalje obrazovanje uz pomoć eksternih predavača
– Nagrđivanje najboljih izučenih šegrta
– ECDL (vozačku dozvolu za kompjuter)
– Praksu u inostranstvu
– Zanat sa maturom

Formular za prijavu i detaljne informacije o uslovima da postanete učenik Grada Beča pročitajte ovde.

Grad Beč veoma poklanja pažnju i na lične sposobnosti svojih učenika. Recimo na one kojima prvi jezik za komunikaciju nije nemački jer je znanje više jezika često velika prednost. Osim toga ako je neko volonterski radio u nekom udruženju, onda on već ima iskustva po pitanjima sposobnosti rada u timu ili organizacije.

Velike šanse da dobiju mesto za izučavanje nekog zanimanja u gradskoj opštini imaju one mlade devojke koje konkurišu za zanimanja koja nisu tipična za žene.

Sve informacije o mogućnostima izučavanja zanimanja u opštinskim službama grada Beča pročitajte na srpskom, bosanskom i hrvatskom jeziku.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More